Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, Vali Büyükersoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, Vali Büyükersoy'u Ziyaret Etti

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Recep Konuk, Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti.

07.07.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Recep Konuk, Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Büyükersoy, Muş'ta devam eden Karasu Islah Projesi, Alparslan 2 Barajı, Muş Ovası sulama ve arazi toplulaştırması projelerinin tamamlanmasıyla Muş Ovası'nın Türkiye'nin en verimli ovalarından biri olacağını belirtti.

Konya Şeker'in tarım alanında Türkiye'nin ihtisas sahibi olmuş kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Büyükersoy, orada uygulanan modelin şeker dışında farklı ürünlerinde üretildiği entegre bir model olduğunu kaydetti.

Büyükersoy, "Böyle bir modelin Muş'ta olmasını açıkçası ben arzu ederim ama benim arzum etmem yeterli değil. Buna karar verecek olan Muş halkıdır. Belki söz konusu başarılı modeli insanlarımıza gösterebilirsek, bu modeli Muş'ta uygulamamızda engel kalmayacak. İnsanların işe ve aşa ihtiyacı var. İşe ve aşa başarısızlıklarla ulaşmak mümkün değil. Başarılı modelleri uygulayarak ulaşabiliriz" diye konuştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Konuk ise Muş'un bin 300 rakımda devasa bir doğal üretim altyapısına sahip olduğunu belirterek, bu potansiyelin dinamize edilmesinin herkesin görevi olduğunu aktardı.

"Hükümetin uyguladığı politikalarda barış, huzur ve kardeşliğin ekonomiye olan yansımalarını görüyoruz" diyen Konuk, "Muş'a yapacaklarımızı istişare edeceğiz. Birlikte güzel işler yapacağız. Umut ediyorum ki herkesin lehine olacak sonuçlar ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

Ziyarete, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık, Muzaffer Çakar ile Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, belde belediye başkanları, oda ve birlik başkanları da katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, Vali Büyükersoy'u Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement