Pazaryeri'nde "7. Geleneksel Mevlit ve Şükür Duası" - Son Dakika
Yerel

Pazaryeri'nde "7. Geleneksel Mevlit ve Şükür Duası"

Pazaryeri\'nde "7. Geleneksel Mevlit ve Şükür Duası"

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, "7. Geleneksel Mevlit ve Şükür Duası" etkinliği düzenlendi.

15.06.2015 08:15

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, "7. Geleneksel Mevlit ve Şükür Duası" etkinliği düzenlendi.

İlçeye bağlı Esemen Köyü'ndeki etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Garnizon Komutan Vekili Aydın Göker, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Bursa ve Bozüyük Dernek Başkanları ile köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, şifalı pilav geleneğinin yöredeki insanları bir araya getirdiğini, birliği ve beraberliği pekiştirdiğini, gurbette olanları buluşturduğu belirterek, Ertuğrul Gazi'nin Domaniç'ten Söğüt'e döndüğündeki şifalı pilavı bize hatırlattığı için önemli olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin insanları doğduğu ve yaşadığı topraklara götürmesi bakımından önem ifade ettiğini vurgulayan Nayir, "Gittiğimiz her yerde bunu gördük. Burada doğmayan çocuklar, dedelerinin doğduğu toprağı da bu vesileyle görmeye ihtiyacına kavuştular. Bizim bu yaşantıya ihtiyacımız var, köylerimiz boşalıp gitmemeli, tekrar buraya dönüşün yolları aranmalı. Belki bu güzellikler içimizde bir hevesi, arzuyu uyandıracak tekrar köylerimiz şenlenecektir" dedi.

Başkan Yalçın da 7'ncisi düzenlenen etkinliğin birlik, beraberlik ve kardeşliğin ön plana çıkarttığını, yıllar boyu devam etmesini diledi.

Okunan mevlit ve kılınan namazın ardından katılımcılara pilav ve ayran ikramı edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Pazaryeri'nde '7. Geleneksel Mevlit ve Şükür Duası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement