Perinçek: "Bu Karar Türkiye'nin Vatan Savunmasıyla İlgilidir" - Son Dakika
Dünya

Perinçek: "Bu Karar Türkiye'nin Vatan Savunmasıyla İlgilidir"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ‘Sözde Ermeni Soykırımı’nı reddettiği için görülen davada haklı bulmasının ardından konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bu tarihi bir karardır, bu karar basit bir hukuk anlaşmazlığıyla ilgili değildir.

15.10.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddettiği için görülen davada haklı bulmasının ardından konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bu tarihi bir karardır, bu karar basit bir hukuk anlaşmazlığıyla ilgili değildir. Bu Türkiye'nin vatan savunmasıyla ilgilidir" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in 'Sözde Ermeni Soykırımı'nı inkar ettiği gerekçesiyle İsviçre'de ceza alması konusunda verilen ve İsviçre tarafından temyize götürülen ihlal kararına ilişkin nihai hüküm açıklandı. AİHM, İsviçre'nin başvurusunu 7'ye karşı 10 oyla reddederek Perinçek'in bu söylemlerini ifade özgürlüğü kapsamında saydı. Davanın sonuçlanmasının ardından Ulusal Kanal'a konuşan Perinçek, "Bu tarihi bir karardır, bu karar basit bir hukuk anlaşmazlığıyla ilgili değildir. Bu Türkiye'nin vatan savunmasıyla ilgilidir. 1915'te de vatanı savunuyorduk. Bugün de vatan savunmasındayız. Onun için bu kararın asıl sahibi bu zaferin asıl sahibi Mehmetçiktir, vatanı elinde silahla savunanlardır. Amerikan emperyalizminin üzerimizde sürdüklerine ve benim kara gücüm dediklerine karşı, Amerika'nın piyonlarına karşı savaşan Mehmetçiğimize armağan ediyoruz bu kararı" sözlerini kullandı.

KKTC'nın kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile 10 yıldır verilen mücadelelerde beraber yürüdüklerini kaydeden Perinçek, Denktaş'ın hatırasını saygıyla andığını söyleyerek "O büyük mücadele burada milletimizi, Türkü'müzü Avrupa'da ayağa kaldırdık ve onların mücadelesiyle bu başarıyı kazandık. Lozanlarda Berlinlerde Parislerde yürüyerek mücadele ederek ve Türkiye'de. Bu Türk milletinin başarısıdır. ve bugünkü vatan savunmasını buradan Strazburg'tan hediye olarak armağan olarak gönderiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Verilen kararın Avrupa'nın özgürlük gelenekleri açısından önemli olduğuna dikkat çeken Perinçek, "Yani daha Galileo'dan beri. 'Dünya dönüyor" dediği zaman onu hapsetmeye kalkmışlar. Hatta hayatını elinden almaya kalkmışlar ama Galileo'nun dediği gibi dünya dönüyor. Biz de 'Ermeni Soykırımı uluslararası bir yalandır, emperyalist bir yalandır, biz vatanımızı savunduk' diye 1915 gerçeklerini kamuoyuna sunmuştuk. Şimdi bunların özgürce Avrupa'da söylenebileceği bir ortam en yüksek mahkeme kararıyla güvence altına alınmış olmaktadır" şeklinde konuştu.

Yurtdışında yaşayan yurttaşların bu konuda artık özgürce konuşabileceğine dikkat çeken Perinçek, "Hiç kimse onları suçlamayacaktır. Aynı zamanda 2. Daire kararında ki o karar büyük daire tarafından da doğrulanmıştır, o kararda 1915 olaylarının Holokost'a yani Yahudi Soykırımı'na benzemediği belirtilerek dolaylı bir şekilde soykırım olmadığı da ifade edilmiştir. Bu bakımdan özgürlükler cephesinde kazandığımız başarının ötesinde hakikat düzleminde Türkiye için çok önemli bir başarı kazandık" notunu düştü.

"ERMENİ SOYKIRIMI'NI İNKAR SUÇU ARTIK OLMAYACAK"

Davaya katkısı olan herkese teşekkürlerini sunan Perinçek, "Artık Avrupa'da ve dünyada hiçbir ülkede Ermeni Soykırımı'nı inkar suçu diye bir suç tanımı olamaz. Ceza kanunlarından veya özel ceza hükümleri taşıyan kanunlardan bu konudaki hükümler çıkartılacaktır. Çıkartılması hukukun gereğidir. Bunun için de yeni bir mücadeleye başlıyoruz. Bu mahkeme kararından sonra artık herkes bu Ermeni Soykırımı gibi tarihi gerçeklere uymayan iddiaları o kadar kolay sarf edemeyeceklerdir ve daha düşünerek konuşacaklardır. Çünkü bu arkada kalan 10 yıl içinde çok büyük bir aydınlanma oldu. Yani biz kitaplarla broşürlerle bildirilerle Batı kamuoyunu da geniş ölçüde aydınlattık" sözlerini vurguladı.

Batılı gazetecilere de bilgilendirme yaptığını belirten Perinçek, "1915'te bu iddialar, Ermeni Kırımı iddiaları, savaş koşullarında bize diz çökertmek için Amerika ve İngiltere tarafından piyasaya sürülmüştü. Bugün de niçin yeniden gündeme getirildi? Türkiye'nin vatanını bölme gibi bir girişimi var. Amerika bununla bağlantılıdır, yani siyasi amaçlıdır. Bu bir tarih tartışması değil, hukuk tartışması değildir. Bir vatan savaşında Türkiye'nin düşmanlarının piyasaya sürdüğü bir yalandır. Bu konuda Avrupa kamuoyunu uyardık" dedi.

Dava sırasında özgüvenli olduğuna dikkat çekilen Perinçek, Lozan'da 24 Temmuz 2005'te o yürüyüşlerde de özgüvene sahip olduklarını belirterek, "Bu davayı açarken saygıyla anıyorum Sayın Denktaş geldi bana dedi ki 'Bizi hain ilan edeceklermiş, ajan ilan edeceklermiş. Çünkü bu davayı kaybedecekmişiz ve sonunda davayı açtı ve Ermeni Soykırımı'nı uluslararası bir mahkemeye tescil ettirdi diye suçlayacaklarmış' diye bana söyledi Ben de ona bu davayı kazanacağımızı anlattım ve hemen bir brifing verdik, bilgilendirme yaptık. Onun sonunda Sayın Rauf Denktaş da şunu söyledi: 'Tamam, ben ikna oldum. Bu davayı kazanacağız, hadi Allah yardımcımız olsun'. Yani bu davayı açarken biz bu davayı kazanacağımızı kesinlikle biliyorduk Çünkü haklıyız, hem tarihsel gerçekler açısından hem hukuku biliyoruz. Uluslar arası hukuku biliyoruz" sözlerine yer verdi.

Perinçek ilerideki hedefleriyle ilgili olarak da, "Batı Asya Birliğini kuracağız. Avrasya'daki yerimizi Türkiye olarak bağımsız egemen bir şekilde alacağız. Bakın dün gelen haberlerde ABD, Suriye'nin kuzeyinde PYD'ye ve PKK'ya kurdurdukları kantonları tanımadığını ilan etti. Yani Amerika, önümüzdeki dönem göreceksiniz Türkiye'nin egemenliğine bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne saygı gösteren bir çizgiye gelecektir. Mehmetçik sayesinde" diyerek sözlerini sonlandırdı. - STRASBOURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Perinçek: 'Bu Karar Türkiye'nin Vatan Savunmasıyla İlgilidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • TÜRK: VATAN PARTİSİ GELİYOR... 1 0 Yanıtla
  • Vatan Partisi: Vatansevelerin cephesi Vatan Partisi'ne oylar.. 0 0 Yanıtla

Advertisement