Pınar Kür'den Başörtülüler İle İlgili Gündem Yaratacak Tanım - Son Dakika
Güncel

Pınar Kür'den Başörtülüler İle İlgili Gündem Yaratacak Tanım

CNN Türk'te Enver Aysever'in konuğu olan romancı, başörtülü kadınlarla Playboy'a soyunan kadınlar arasında fark görmediğini söyledi.

09.04.2014 08:54  Güncelleme: 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular'a konuk olan romancı Pınar Kür, başörtülü kadınlarla Playboy'a soyunan kadınlar arasında fark görmedğini söyledi.

"PLAYBOY'A SOYUNAN KADINLA BAŞINI KAPATAN KADIN AYNI"

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın eşlerinin kapalı olmalarını gericilik olarak nitelendiren Pınar Kür, "Başını kapatan kadınla Playboy'a soyunan kadın arasında fark göremiyorum. İkisi de kendini nesne olarak sunuyor. Özne olarak sunmuyor. Biri azdırmamak için kapanıyor, diğeri de azdırmak için açılıyor" dedi.

"GÜL'ÜN EŞİ KAPALI DİYE KÖŞKE GİTMEDİM"

Pınar Kür, 29 Ekim'de Çankaya Köşkü'ne davet edilenler arasında olmasına rağmen katılmadığını söyleyerek nedenini açıkladı:

"Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın eşinin kapalı olmalarını, bu kadar geri olmalarını kabul edemedim.. Başörtülü olmayı gericilik olarak görüyorum.. Eskiden ben de başörtüsü bağlardım, çok da güzel bağlardım. Ama din için değil, moda için.."

"BUGÜNÜN SORUMLUSU 'YETMEZ AMA EVET' DİYENLER"

"Bugün olup bitenlerin ve AKP'nin buralara gelmesinde en büyük sorumluları 'yetmez ama evet'çilerdir" diyen Pınar Kür şöyle konuştu:

"Adam belediye seçimlerinde açık açık söyledi. 'Bale belden aşağı sanattır' dedi herkes bu adama inanmaya devam etti. AKP ısrarla 'demokrasi bir tramvaydır, yeri geldiğinde inersin' dediler. Mehmet Altan, Hasan Cemal hayır onlar 'demokrat insanlar' dedi. Bugünlere gelindiği zaman, bu adamların bu kadar otoriterleşmesinin ve bu kadar pervasız olmasında o yazarların çok büyük katkısı var.Ama ilk olarak o yazarlar Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiğinde gazetelerinden kovuldular.

"ENTELEKTÜEL DÜŞMANLIĞI VAR"

Bugün toplumu eleştirdiğinizde halkı küçük görmekle suçlanıyorsunuz. Aslında bunun tam tersi ve daha tehlikeli bir durum var. Toplumda entelektüellere ve okumuş kesime karşı müthiş bir düşmanlık gelişti. "3 kitap okumuş kendisini bir şey zannediyor"anlayışı yerleşti. Fransa'da okurken para kazanmak için Türkiye'den gelen turistlere rehberlik yapıyordum. Orada Türkiye'den gelen bir işadamı ne yaptığımı sordu. Ben de 'Sarbonne'da okuyorum' dedim. Türkiye'ye dönünce ne yapacağımı sorunca "Üniversitede çalışmayı düşünüyorum" dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz? 'Üniversitede hoca olunca kaç para maaş alacaksın? Ben şoförüme daha fazla maaş veriyorum' dedi. Türkiye'de bu şekilde düşünen çok büyük bir orta alt sınıf var."

Pınar Kür\'den Başörtülüler İle İlgili Gündem Yaratacak Tanım
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Pınar Kür'den Başörtülüler İle İlgili Gündem Yaratacak Tanım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (71)

  • mis: la get ölmeyi unutmussun söylediklerine bak dengesiz 35 4 Yanıtla
  • özden Taşğın: Bunlar demokratsa vay halimize örneklem ağır olmuş saygı sınırlarını zorlamış, 'Kör cehalet çirkefleştirir insanları' 32 4 Yanıtla
  • doğulu: TÜRKAN SAYLAN DA TÜRBANA KARŞIYDI, YÜCE ALLAH NASIL DA TÜRBANI TAKTIRDI.ANLAYANA. 28 5 Yanıtla
  • ömer faruk ezber: bu meymenetsiz aydın ise ben yobaz olmayı tercih ederim!! 29 4 Yanıtla
  • emree: TAM BİR CHP KLASİĞİ BU ZİHNİYETE OY VERENLERE ŞAŞIYORUM... 30 3 Yanıtla
  • didocan: Pınar Kür kaç erkekle yattığını söyle ne kadar aydın ne kadar playboy kızı olduğunu dindar olarak söyleyelim....sana ve senin giblere gelsin,yerin cehennem olsun 27 5 Yanıtla mis: ne alaka chp gelse çoğu açılır ? Akp Mhp vs bunlar zorlamı kapattırıyo bayanları da chp gelince çoğu açılacak. Anca afkuruyonuz. 0 0 FARUK: Kadın DİNİ tema olduğu için karşı olduğunu açıkça söylüyor neden anlamıyorsunuz. 0 0 mis: faruk ne yani bazı kendini aydın sananlar dini tema olarak görüyor diye insanlar dininin gerektirdiklerini yapmasınlar mı ? 0 0
  • huzur islamdadır: TÜRKAN SAYLAN İSMİNDE BİR YARATIK VARDI ODA HER KONUŞMASINDA BAŞÖRTÜLİYE HAVLARDI SONUNDA KENDİ BAŞÖRTÜSÜYLE ÖLÜVERDİ . NE DERSE DESİN KIYAMETE KADAR MÜŞRİKLER OLACAKTIR,MÜSLÜMAN OLARAK BİZDE DİNİMİZİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ. 27 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement