PKK'lılar Durmayan Araca Ateş Açtı: 1 Doktor Öldü - Son Dakika
Güncel

PKK'lılar Durmayan Araca Ateş Açtı: 1 Doktor Öldü

Diyarbakır'da yol kesen PKK'lılar, durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Araçta bulunan doktor Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi.

01.09.2015 13:18

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı.

Bu sırada aracıyla Kulp'tan Diyarbakır yönüne gitmekte olan Abdullah Biroğul, PKK'lıların yol kestiğini görünce, ani bir refleks ile geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Biroğul, olay yerinde hayatını kaybetti.

Valilik Açıklaması

Diyarbakır Valiliği, Doktor Abdullah Biroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada şöyle dendi: "31.08.2015 Pazar günü saat 18.50 sıralarında, Lice - Kulp karayolu Yünlüce Köyü mevkiinde otomobiliyle seyir halinde bulunan, Kulp İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Doktor Diyarbakır Dicle doğumlu Abdullah Biroğul, yolun BTÖ mensuplarınca kesilmiş olduğunu fark etmesi üzerine manevra yaparak olay yerinden kaçmaya çalıştığı esnada teröristler tarafından açılan ateş sonucu vurularak hayatını kaybetmiştir. Olayın ardından güvenlik birimlerimiz tarafından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmıştır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel PKK'lılar Durmayan Araca Ateş Açtı: 1 Doktor Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement