Almanya'dan PKK'ya Özür Yanıtı: Fikrimiz Değişmez - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan PKK'ya Özür Yanıtı: Fikrimiz Değişmez

PKK'nın Almanya'dan özür dilemesine ilişkin yanıt Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsünden geldi. Sözcü, "Kısa vadede PKK ile ilgili düşüncelerimiz değişmez." dedi.

10.04.2015 15:53  Güncelleme: 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tobias Plate, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın Almanya'da örgütün bugüne kadar yaptığı eylemler için özür dilemesine ilişkin, bu açıklamanın kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadar ki değerlendirmelerin değiştirilmesine imkan sunmadığını söyledi.

BAYIK: BİR DAHA YAŞANMAYACAK

Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Plate, Cemil Bayık'ın dün Alman basınına yansıyan "Örgütün Almanya'da geçmişteki faaliyetlerinin bir daha yaşanmayacağı" şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

"YAPILAN AÇIKLAMALAR KISA VADEDE FİKRİMİZİ DEĞİŞTİRMEZ"

Federal İçişleri Bakanlığı'nın Bayık'ın dünkü açıklamaları da dahil olmak üzere PKK hakkındaki bütün gelişmeleri dikkatle takip ettiğini belirten Plate, İçişleri Bakanlığı'nın PKK meselesini önemsediğine işaret etti. Plate, "Dün yapılan açıklamalar yalnız başına kısa vadede PKK hakkında şimdiye kadar ki değerlendirmelerin değiştirilmesi imkanını sunmuyor" ifadesini kullandı.

ALMANYA YEŞİLLER PARTİSİ EŞ BAŞKANI: GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE

Almanya Yeşiller Partisi'nin eş başkanlarından Cem Özdemir de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK'nın Almanya'daki şiddet olaylarından dolayı özür dilemesinin geç kalmış bir hamle olduğunu belirtti.

"ŞİDDETTEN KALICI ŞEKİLDE VAZGEÇMEK TÜRKİYE'DE DE UYGULANMALI"

PKK'nın Türkiye'deki şiddet eylemlerinden de vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, "Şiddetten kalıcı bir şekilde vazgeçmek Türkiye'de de uygulanmalı" dedi.

BAYIK, ALMANYA HALKINDAN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Bayık, Alman WDR ve NDR televizyonlarına verdiği röportajda, Alman halkından PKK'nın şimdiye kadar Almanya'da düzenlediği eylemlerden dolayı özür dilemişti.



Avrupa Birliği ülkelerinde ve Almanya'da terörist örgüt listesinde yer alan PKK'ya karşı Almanya'da 2004 yılından bu yana açılmış 4 bin 500 suç dosyası bulunuyor.

ALMANYA'DAKİ ŞİDDET OLAYLARI

Almanya'da yaklaşık 30 yıldır şiddet olaylarıyla gündeme gelen PKK, 1993 yılında yasaklanarak terör örgütleri listesine alınmıştı. 1984 yılından itibaren örgütten firar edenler ve siyasi rakiplere karşı cinayetlerle dikkat çeken PKK, 1988 yılında bir banka ve Hürriyet gazetesi Berlin bürosunu işgalle gündeme gelmişti.

1993'te Türk kuruluşlarına yönelik saldırı ve eylemler yoğunlaştı, Münih kentindeki Focus dergisi yazı işleri bürosu ve Münih Türk Konsolosluğu'nda rehin alma eylemleri gerçekleşti. Alman İçişleri Bakanlığı verilerine göre sadece 1993 yılı haziran ayı sonunda yaklaşık 600 fail, 50 kadar saldırı ve eylem gerçekleştirdi.

1994 yılında Berlin'de 800 PKK'lıyla polis arasında sokak çatışmaları yaşandı, Mannheim'da iki PKK'lı kendini ateşe vererek öldü. Aynı yıl Almanya'nın 13 kentinde PKK yandaşları polis karakolları ve devriye taşıtlarına saldırı düzenledi. 1993'te bin kadar Kürt Kassel kenti yakınlarındaki otoyolu bloke etti. 1994'te Augsburg yakınındaki otoyol bloke edildi, polisle çatışmalar çıktı. 1995 yılında Türk seyahat acenteleri ve derneklerine yönelik molotof kokteylli saldırılar ve kundaklama olayları yaşandı.

1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının ardından Avrupa çapında şiddet olayları yaşandı, protestolar düzenlendi. Berlin'de İsrail Konsolosluğuna baskın düzenleyen dört PKK'lı öldürüldü.

Alman iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı verilerine göre PKK'nın şu an Almanya'da hala 13 bin civarında 'çekirdek taraftarı' bulunuyor.

Almanya\'dan PKK\'ya Özür Yanıtı: Fikrimiz Değişmez
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Almanya'dan PKK'ya Özür Yanıtı: Fikrimiz Değişmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • Demokrasi ??: Hakların kardeşliği için oylar HDP ye 31 64 Yanıtla
  • KÜRTLER ZAZALARI ASİMİLE EDEMİYECEK: KÜRTLER ZAZALARI ASİMİLE EDEMİYECEK. . Zazaca diye bir dil yoksa Zazalar ile Kürtler niye anlaşamaz?Bir dil eğer lehçesiyle anlaşamıyorsa orda iş bitmiştir. Ne lehçesi. . ?Kürtçe ve Zazaca İrani dillerdir. Bir ZAZAda Kürtçe Zazacanın lehçesidir derse. . . Kaldı ki bir dilin lehçeleri bile zamanla birbirinden uzaklaşır birbirini anlamaz hale gelirse bağımsız dil olur. MACARCA artıkTürkçenin lehçesi değil. Çünkü birbirini anlamıyorlar. Ama Azerice Türkçenin lehçesi çünkü birbirini anlıyorlar . Ben söylemiyorum dilbilimi söylüyor. 31 7 Yanıtla
  • Maho: Emperyalizmin kuklasi olmak icin oylar Hdp ye . İside karsi Alman silahlarini kullandilar nasil da ozur diliyorlar. Ortadogunun kuklalari 25 12 Yanıtla
  • OYLAR HDPYE: ALLAH PKK NİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN ALLAH ÜLKÜCÜ YAWRU TERÖRİSTLERİN İSE BİN BİR BELASINI VERSİN AMİN ACMAİN 11 20 Yanıtla
  • işıd ile pkk aynı: işıd müslümanlık adına müslümanları öldürüyor. . hatta en çok müslüman kürt öldürdü. . . . pkk da kürtlük adına yine müslüman kürt ü öldürüyor. ikiside kürt katili 18 9 Yanıtla
  • Ac: Bu Teröristlerin yerleri hep belliydi, Kandile, Fransa daki ele başlarına, Almanya'da bulunan liderlerine özellikle kuzey Irak ve Türkiye'deki liderlerine neden operasyonlar yapılıp bu Yılanların başı ezilmedi? Neden bu kadar büyümelerine iİn verildi. 17 7 Yanıtla
  • kemal0303: Lan hain sen once Turkiyeden ozur dile saga sola kopeklik yapacagina o kadar mahsum insani oldurdunuz baskalarina kopeklik yapma ulkene yap 16 5 Yanıtla
  • adanali gökhan: türkün kürten kürt ün türk ten baska dostu yoktur kimse kimseye asagilayici milliyetcilik veya irkcilik yorumlar yazmasin ancak türkiye bu birliktelikten cok güclüdür bence türkiye nin düsmanlari catlasin 19 1 Yanıtla
  • yazik: Bir almanya kadar olamadik. halbuki teroristin hedefi biziz. simdide teroriste yalakalik moda oldu. 13 6 Yanıtla
  • Edison: Pkk da kürt çok az hep ermeni var 15 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement