Polagri 2016 Polatlı Tarım Fuarını 60 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Polagri 2016 Polatlı Tarım Fuarını 60 Bin Kişi Ziyaret Etti

Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret odası öncülüğünde gerçekleştirilen POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na yoğun ilgi gördü.

03.06.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret odası öncülüğünde gerçekleştirilen POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'na yoğun ilgi gördü.

112 firmanın katıldığı fuarda, tarım makineleri, sulama sistemleri, tohum, gübrenin yanı sıra yöresel ürünler, kurutma, ambalajlama ve paketleme malzemelerinin alıyor. Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Bolu, Çankırı, Kütahya, Afyon ve Ankara İlçelerinden gelen bir çok ziyaretçi de fuarı gezerek bilgiler aldılar. Fuarda en çok ilgi görende Polatlı Soğan Tohumu oldu.

Fuar sonuna kadar 150 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirten Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, "İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız ile Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz toplantı da tarım fuarı yapma kararı almıştık. Polatlı, İç Anadolu ve Ankara'nın en önemli tarım merkezidir. 5000'e yakın traktör ve 42 bin'e yakın tarım makinesı ile ekipmanları satılıyor. Bizler de ilçemizde bir ilki gerçekleştirip, Uluslararası bir tarım fuarını ilçemize kazandırdık, inşallah geleneksel hale getireceğiz. Şuanda fuarımıza 112 firma katılmıştır. Bu sayı bir çok ilin önüne geçmiştir. Şuana kadar arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre 60 bin'e yakın ziyaretçi fuarımızı gezmiş, biz bu sayıyı 150 bin'e kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yüzden de fuarımızı Pazar gününe kadar uzattık" dedi.

Fuarda, Polatlı buğdayından yapılan un mamulleri yufka, gözleme, işli ve somun ekmeği de gelen misafirlere ikram ediliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polagri 2016 Polatlı Tarım Fuarını 60 Bin Kişi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement