Polat AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Polat AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı

Polat AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hafta sonu AK Parti Yeşilyurt, Battalgazi İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilyurt Belediye Meclis üyeleriyle geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

20.06.2016 17:37

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, hafta sonu AK Parti Yeşilyurt, Battalgazi İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve Yeşilyurt Belediye Meclis üyeleriyle geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM tarafından işletilmeye açılan Beylerderesi Şelale Sosyal Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkan yardımcıları, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Av. Muhammet Yalçınkaya, AK Parti Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile aileleri katıldı. İftar davetine katılan misafirleriyle tek tek tokalaşarak sohbet eden Polat, iftar yemeklerindeki temel amacın kaynaşma ve dayanışma olduğunu ifade etti. İslam coğrafyalarında yaşanan acı ve zulmün bir gün sona ereceğine ve ümmetin küllerinden yeniden doğacağına yürekten inandıklarını anımsatan Polat, "Türkiye huzur ve barış ve selamet ülkesidir. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine kast edenler ne dün durdular ne bugün ne de yarın duracaklar. Saldırılar ne kadar güçlüyse o kadar korktuklarını göstermektedir. Bölgede güçlü bir Türkiye, bazı ülkelerin uykularını kaçırıyor, planlarını bozuyor. Çünkü onlar her türlü talimatlarını yerine getiren ülke istiyorlar. İslam ümmeti 20. yüzyılın başında Batı dünyasına karşı bir yenilgi yaşadı ama bu ümmet kendi küllerinden doğup, kendi ayakları üzerinde durup geçmişte nasıl dünyaya adalet dağıttıysa bilge ve bilgelikle hükmettiyse, imar ve irfan faaliyetlerinde bulunduysa bundan sonra da bunu gerçekleştirecek güce sahiptir. Bu tabii ki uzun soluklu bir yol ve çok yoğun çalışmamızı ve mücadeleyi gerektiren bir durumdur. İnşallah bu yolda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Türkiye'yi Suriye ve Irak'a çevirmek isteyenlere karşı hükümetimizin güçlü ve dirayetli duruşunun yanı sıra planları önceden keşfetmesi ve ona göre tedbirler alması birçok sıkıntının önüne geçti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ciddi sıkıntılar yaşanıyor ama inşallah ülke ve millet olarak bu sorunu ortadan kaldıracağız. Biz sorunlara ve olaylara ümmet ve millet felsefesiyle yaklaşıyoruz. Bu millette kendi içerisindeki hain saldırılar karşısında dimdik duracaktır, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek koruyacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın ev sahipliğinde pazar günü gerçekleşen iftar yemeğine Belediye Meclis üyeleri, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, AK Parti il ve ilçe yürütme kurulu üyeleri ve aileleri katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Polat, davetlilerin Ramazan ayını kutladı. Polat, "Belediye meclis üyelerimizle birlikte Malatya ve güzel ilçemize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Meclis üyelerimiz ve değerli ailelerini Ramazan ayında iftar sofrasında ağırladığımız ve birlikte olduğumuz çok mutluyuz. Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi sürekli bizlere nasip etsin. Yeşilyurt ilçemiz farklı özellikleri, doğası, kültürel zenginliklerinin yanı sıra farklı mezhepleri, ırk ve renkleri içinde huzurla barındırması nedeniyle ülkemizde örnek alınacak bir ilçe görüntüsüne ulaşmıştır. Yeşilyurt mini bir Anadolu'dur. Huzurumuz, kardeşliğimiz ve barışımız Türkiye'nin her tarafına örnek bir durumdur" dedi. Polat, konuşmasının sonunda iftar yemeklerine ev sahipliği yapan Beylerderesi Şelale Sosyal Tesisleri ve diğer sosyal tesisler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Polat, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri Yeşilyurt ilçemizin parklarındaki sosyal tesislerin hiç birini kiraya vermedik, bundan sonrada böyle bir uygulama düşünmüyoruz. Geçmişten beri bu tip alanlarda kiracı olan arkadaşlarımızın sözleşmelerine uygun davrandık ve kiralarına devam ettiler. Devlette devamlılık esastır. Bizden önce birilerine kira hakkı tanınmışsa yeni dönemde bizim güncellediğimiz fiyatlara ve şartlara uyan herkesin kiralarını devam ettirdik. Yapılan görüşmelerde anlaşmak istemeyen iki veya üç firma sahibinin işlettiği alanlardaki hizmeti Yeşilyurt Belediyesi olarak aksatmadan sürdürdük. Parklar milletin ortak malıdır, ticari yerler değildir. Parklardaki sosyal tesislerin ticari kaygıyla işletilmesinden yana değiliz. Parklarımızdaki bu tip tesisleri Yeşilyurt Belediyesi olarak işleteceğiz. Beylerderesi Şelale Sosyal Tesisleri düğün salonu ve kafeterya olarak halkımıza hizmet verecek. Bostanbaşı Mahallesi'nin girişinde yapımı süren Recai Kutan Parkı'nın içindeki sosyal tesisleri halkımızın hizmetine açacağız. Takva Cami'nin arka kısmında yapımı tamamlanan Sema Parkı da Ramazan ayı boyunca nostaljik bir atmosfer oluşması adına kürsülerde çay ikramlarımız devam ediyor. İmkanlarımız ölçüsünde bu tip sosyal tesisleri artıracağız. Sosyal tesislerimizde belediye meclis üyelerimize özel indirimler uygulayacağız, eşleri ve çocuklarıyla birlikte bu alanlardan en güzel şekilde istifade etmelerini sağlayacağız. Hep birlikte 'Büyüyen Sevdamız Yeşilyurt' sloganına uygun olarak çok çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polat AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyelerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement