Polis Radyosunda "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele" Konusu Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Polis Radyosunda "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele" Konusu Konuşuldu

Polis Radyosunda "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele" Konusu Konuşuldu

Erzurum Polis Radyosu’nda yayınlanan “Sağlığın Sesi” programının konukları Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Hemşire Sıdıka Güler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü TUBİM İl Temsilcisi polis memuru Mehmet Ali Avcı ve Erzurum Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Köksal Kaçmaz ile “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele” konusu konuşuldu.

24.06.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Polis Radyosu'nda yayınlanan "Sağlığın Sesi" programının konukları Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Hemşire Sıdıka Güler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü TUBİM İl Temsilcisi polis memuru Mehmet Ali Avcı ve Erzurum Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Köksal Kaçmaz ile "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele" konusu konuşuldu.

Programda, bağımlığının tanımını ve tarihini anlatan Sıdıka Güler, maddenin vücutta belirgin bir etkiyi elde etmek için alınması sürecinde ortaya çıkan bedensel, ruhsal ya da sosyal sorunlara rağmen madde alımının devam ederek miktarın arttırılması ve bu isteğin önlenememesi durumu olduğunu dile getirdi ve madde bağımlığının tarihinin çok eskilere dayandığını söyledi.

Güler, 8000 yıl önce Mezopotamyalılar ekmek yapmak için arpayı ıslah ederken bira yapımı başladığını, yerlilerin ise eski dönemlerden bu yana esrar yapraklarının tedavi amaçlı olarak kullanıldığını belirtti.

Uyuşturucu madde kullanım yaygınlığı konularında bilgi veren TUBİM İl Temsilcisi Mehmet Ali Avcı ise, "Kullanım oranları konusunda erkeklerin yüzde 3,6 bayanların yüzde 2,6 olduğunu vurguladı. Eğitim seviyesi arttıkça genişleyen sosyal çevrenin gençlerimizi ne yazık ki yanlış ortamlara da yönlendirdiğini dile getiren Avcı, "Erzurum TUBİM olarak Sayın Valimiz başkanlığında oluşturduğumuz komisyonda uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz" dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri Koordinatör Müdürü Köksal Kaçmaz, "2006 yılında Başbakanlık tarafından onanarak yürürlüğe giren bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede ulusal politika ve strateji belgesi gereğince gerekli organizasyon ve çalışmaların yapıldığını ve Gençlik Hizmetleri olarak her yıl 15-22 yaş arası gençlerimizi Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Mersin Silifke, Hatay İskenderun, Samsun, Aydın Kuşadası ve İzmir Çeşme' de düzenlenmekte olan Yaz Kamplarına götürdüklerini ve bu yıl Erzurum' da 2000' nin üzerinde bir başvuru olduğunu dile getiren Kaçmaz, bu gibi faaliyetler ile gençlerimizi hem sosyal anlamda geliştirmek hem de zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak adına çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Program sonunda Erzurum Polis Radyosu'nun anı defterini imzalayan konuklar Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Radyosunda 'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele' Konusu Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement