Putin'den Obama'ya Dikenli Zeytin Dalı - Son Dakika
Dünya

Putin'den Obama'ya Dikenli Zeytin Dalı

Putin\'den Obama\'ya Dikenli Zeytin Dalı

ABD'nin New York kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı, Başkan Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki gerginliği su yüzüne çıkardı.

30.09.2015 11:57

ABD'nin New York kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı, Başkan Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki gerginliği su yüzüne çıkardı. Tansiyonun ana nedeni ise iki ülkenin izlediği farklı Suriye politikası.

Rus lider Vladimir Putin ve ABD Başkanı Obama, tarafsız kabul edilen BM Genel Kurul toplantısında bir araya geldi. İki lider toplantı öncesi kozlarını paylaştı. Putin terörle mücadelede Esad ile işbirliği yapmaktan başka alternatifin olmadığını belirtti:

"Bugün hem Irak hem de Suriye'ye askeri ve teknik yardım sağlıyoruz. Suriye hükümetiyle işbirliği yapmamanın büyük bir hata olduğu görüşündeyiz. Esad'ın askerleri ve Kürt militanlar haricinde hiç bir askeri birliğin gerçek anlamda IŞİD'e karşı savaşmadığını kabul etmeliyiz."

Obama ise Esad'ın Suriye'de bir rolü kalmadığını vurguladı: "Birleşik Devletler bu sorunu çözmek için İran ve Rusya dahil her ülkeyle çalışmaya hazır. Gerçeklik, savaşın bitmesi için tarafların anlaşmasını zor

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 30 Eylül 2015

İzlenme oranı:

Oylar Açıklaması

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Putin'den Obama'ya Dikenli Zeytin Dalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement