Ramazan Bayramı - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, memleketi Dinar'da düzenlenen bayramlaşma merasimine katıldı.

17.07.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, memleketi Dinar'da düzenlenen bayramlaşma merasimine katıldı.

AK Parti Dinar İlçe Teşkilat binasında partililerle bayramlaşan Özkaya, koalisyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

AK Parti'siz bir koalisyonun olamayacağını, hükümetin merkezinde AK Parti olacağını belirten Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi verdiği günden bugüne partilerle ilk tur görüşmelerinin yapıldığını aktardı.

Özkaya, ilk turda partilerin gezildiğini ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi ilk turdan bir şey çıkmasını bekleyemezsiniz. İlk etapta Kamuoyunda MHP ile hükümeti kuracağımızın çok daha iyi olacağı mantığı vardı. Ancak Bahçeli'nin son konuşmaları koalisyonu zora soktu. Şimdi ise CHP, MHP'den daha ılımlı ve mantıklı konuşmaya başladı" dedi.

Partilerin söylemlerinin bir kısmından feragat edip diğer partiyle bir uzlaşma temin etmek durumu olduklarını dile getiren Özkaya, şunları anlattı:

"Dolayısıyla herkes söylediği şeylerin farklılaşan kısımlarını ortak bir noktada bulmak zorundadır. Tahmin ediyorum ki ikinci turda yani 20 güne kadar bu işler bir noktaya gelmiş olacaktır. AK Parti olmadan hiçbir hükümet kurulamaz. Çünkü MHP ile HDP ile bir araya gelmiyor. CHP ile MHP'nin de vekil sayısı yetmiyor. Dolayısıyla AK Parti ya MHP ile ya da CHP ile hükümeti kuracak. Eğer hükümet kurma çalışmaları sonuçlanmaz ise Sayın Başbakanımız bu görevi iade edecek. Yüzde 90 Kemal Kılıçdaroğlu'na hükümeti kurma görevi verilebilir. Eğer bundan da bir sonuç çıkmaz ise, önümüzde iki seçenek var. Meclis toplanır erken seçim kararı alabilir veya Cumhurbaşkanımız mevcut hükümeti fes ederek seçim hükümeti kurulmasını isteyebilir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement