Rusya: Suriye'ye Yeni Bir Hava Üssü İnşa Etme Planımız Yok - Son Dakika
Güncel

Rusya: Suriye'ye Yeni Bir Hava Üssü İnşa Etme Planımız Yok

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye-Türkiye sınırındaki Kamışlı'da yeni bir askeri üs kurmaya çalıştıkları yönündeki iddiaları reddetti.

25.01.2016 13:22  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya'nın Kamışlı'da yeni bir askeri üs kurduğu yönündeki 'varsayımların', Türkiye'nin Suriye sınırına 'çok geniş' bir birlik sevk etmiş olmasını örtbas etmeye yönelik bir girişim olabileceğini söyleyerek iddiaları yalanladı.

"BECERİKSİZCE BİR GİRİŞİM"

"Suriye'de Rus uçakları için yeni üsler kurulmadı, kurulması da planlanmıyor." diyen Konaşenkov, "Bu nedenle de bu konuda The Times'ta yayımlanan haberlerin, ya amatörce bir komedi ya da Türkiye'nin Kamışlı sınırına çok geniş bir birlik sevk etmiş olmasını örtbas etmeye yönelik beceriksizce bir girişim olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Türkiye sınırındaki Kamışlı'da yeni bir askeri üs kurma planı olduğu öne sürülmüştü.

RUSYA YİNE İDLİB'İ VURDU

Öte yandan Rusya, Akdeniz'de konuşlu savaş gemisinden fırlattığı füzelerle Suriye'nin İdlib İline bağlı Salkin Kasabası'nı vurdu. Suriyeli yerel kaynaklar yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırıda 20 kişinin öldüğünü, 40 kişinin de yaralandığını belirtti.

PATLAMA SESLERİ REYHANLI'DAN DUYULDU

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin sınırdaki Atçana Mahallesi'nin 8 kilometre ilerisinde muhaliflerin Salkin Kasabası'na dün saat 21.00 sıralarında atılan füzeler nedeniyle meydana gelen patlamanın sesleri, Reyhanlı'dan da duyuldu. Yerel kaynaklar, Rus savaş gemisinden atılan füzelerin yerleşim yerlerine isabet ettiğini; saldırıda ilk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığını belirtti. Yaralılar, çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Salkin Kasabası'nda 55 bin kişinin yaşadığı ve kasaba çevresinde iç savaştan kaçarak güvenli olarak gördükleri bölgede çadırlarda yaşayan Suriyelilerin de bulunduğu da ifade edildi.

Rusya: Suriye\'ye Yeni Bir Hava Üssü İnşa Etme Planımız Yok

Son Dakika Güncel Rusya: Suriye'ye Yeni Bir Hava Üssü İnşa Etme Planımız Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Ali san : kaçın dünya lideri Putin geliyor 4 27 Yanıtla
  • LAVUK OSMANLI: bu türk mürk ayaklarını geçin siz adam yerine koyan yok boş insanlar. 5 17 Yanıtla
  • LAVUK OSMANLI: HADİ NE OLDU PYD KATILAMAZ YOK FIRATIN BATISINA GEÇEMEZ NE OLDU PUTİN BU GARSON GÖÇEBE TÜRK DİNLEMEZ,ULAN ZATEN KÜRTLERDE SİLAH OLSA SİZ ONLARIN GÖLGESİNE YANAŞAMAZSINIZ LAVUKLAR. 1 16 Yanıtla
  • lütfü: rusların dünyada en çok korktuğu ırk Türklerdir çok çekinirler 9 4 Yanıtla
  • Asi: Putindeki Karizma ya bak oofff Bide bizim farecik KÜÇÜK enişteye bak 9 4 Yanıtla
  • lütfü: antalyada 1 yıl kaldım rusları çok iyi tanırım türklerden çekinirler 6 4 Yanıtla
  • LAVUK OSMANLI: türkiye BALYOZ GİBİ KENDİ TEPESİNİ DÜŞTÜ H HE HE TÜRKİYEYEYİ ADAM YERİNE KOYAN YOK BU MACİR TÜRKLERE BAK VAY VAY VAY 2 7 Yanıtla
  • Sansar Sükrü : Açlıktan nefesi kokan Ruslar kendini halen Çar İmparatorluğu sanıyor,, ÖNDEN MISIR KAVURUYOR ,, ARKALARI SAMAN SAVURUYORLAR :D 7 0 Yanıtla
  • lütfü: Türklerden korkuyolar yoksa kurardı 3 3 Yanıtla
  • vatan sever: bu coğrafyada sözünü geçirmek için çok güçlü silahlara sahip olmak gerekiyor, bizimde daha fazla sözümüzün geçmesi için çok daha güçlü olmamız lazım 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement