Batman'da, Rüzgar Esmeyince Yelken Yarışı İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Batman'da, Rüzgar Esmeyince Yelken Yarışı İptal Edildi

Batman'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehrinde yapılması planlanan yelken yarışı, rüzgar esmeyince iptal edildi.

17.04.2014 15:40  Güncelleme: 15:48

Batman'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri'nde yapılması planlanan yelken yarışı, rüzgar esmeyince iptal edildi. Dicle Nehri'ne açılan bir yelkenli ise akıntıya kapılınca motorlu botlar ile iple çekilip kurtarıldı.

Batman Üniversitesi Dicle Nehri kampüsü alanında yapılması planlanan yelken yarışı rüzgar olmayınca yapılamadı. Bitlis'in Tatvan İlçesi'nden gelen yelken takımı rüzgar esmeyince suya giremeyip karada kaldı. Tatvan'dan yarışma için gelen 6 kişilik yelken takımından biri ise deneme amaçlı açıldığı Dicle'de akıntıya kapıldı. Güvenlik botları akıntıya kapılan yelkenliyi iple kurtardı. Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aydın Durmuş ve vatandaşların katıldığı etkinlikte yelkenciler, "Biz yelken yarışması için geldik. Rüzgar olmayınca yelkenlerimizi suya indirmedik" dedi.

Batman Vali Yardımcısı Aksoy, turizm haftası etkinlikleri kapsamında sanat ve spor dünyasından ünlü konukları ağırladıklarını ifade ederek, "Bugün Dicle'de yelken sporu için geldik, ancak yelken sporunun yeri nehir değil. Özelikle Avrupa'da denizi olmayan ülkelerde daha çok göllerde yapılan bir spordur. Şu anda bulunduğumuz alan Ilısu Barajı altında kalacak. Ondan sonra su sporları için daha uygun bir ortam olacak. Biz bu bölgede su sporlarının yapılabileceğini, pek müsabaka anlamında değil, sportif oyunlar için yapılabileceğini göstermek için yelken grubu getirdik, şansımıza rüzgar da yok. Barış süreciyle birlikte bölgemize yoğun bir turist akını olduğunu görüyoruz. Bugün Türkiye'nin her bölgesinden Hasankeyf'te turist grubunu görebilirsiniz. Bu yıl özellikle Uzakdoğu'dan ziyaretçi sayısı arttı" dedi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da, Rüzgar Esmeyince Yelken Yarışı İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement