Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, vizyon sahibi bir koalisyon hükümetinin Türkiye için faydalı hizmetler yürütebileceğini söyledi.

09.08.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, vizyon sahibi bir koalisyon hükümetinin Türkiye için faydalı hizmetler yürütebileceğini söyledi.

Kamalak, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde partisinin yöneticileriyle bir araya geldiği restoranda, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye'nin tek partili iktidara değil ortak akla ihtiyacı olduğunu savundu.

Hükümet kurma ve koalisyon çalışmalarından iki sonuç çıkabileceğini belirten belirten Kamalak, şöyle konuştu:

"Ya koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınacak ya da erken seçime gidilecek. Bir takım iktidar yetkilileri seçimin yenilenmesini istiyor ama bu doğru bir kavram değil. Yenilenmeden bahsedebilmek için baştan seçimin geçersiz olması lazım. Bu yenileme seçimi değil, erken seçim olur. Çünkü önceki seçim geçerlidir. Milletvekilleri yeminlerini etmişlerdir. Seçimin geçerli olduğu Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirtilmiş ve sonuçları da Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

Kamalak, bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin uzlaşmaya, anlaşmaya ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Erken seçim olması halinde AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını öne süren Kamalak, Türkiye'nin Suriye politikası ile Ergenekon ve Balyoz davalarını da eleştirdi.

Çözüm Süreci

Kamalak, her gün şehit haberleri aldıklarını ve bu haberleri "canevinden vurulmuşcasına" izlediğini söyledi.

Akan kanın bir an önce durması gerektiğini vurgulayan Kamalak, "Bu şehit haberlerini üzülerek izliyorum ama buna şaşmıyorum. Elbette koalisyon hükümetleri için destanlar yazacak ya da methiyeler düzecek değiliz ama vizyon sahibi bir koalisyon hükümeti Türkiye için pekala faydalı hizmetler yürütebilir" diye konuştu.

Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde Çözüm Süreci'ne ilişkin endişelerini aktardığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement