Sakarya Zaferi'nin 94. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Zaferi'nin 94. Yıldönümü Kutlandı

Sakarya Zaferi\'nin 94. Yıldönümü Kutlandı

Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’nin 94’üncü yıl dönümü etkinlikleri Polatlı’da gerçekleştirildi.

13.09.2015 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi'nin 94'üncü yıl dönümü etkinlikleri Polatlı'da gerçekleştirildi.

Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferi'nin 94'üncü yıl dönümü Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Dua Tepe'de gerçekleştirildi. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile askeri ve sivil erkan katıldı. Program ilk olarak Dua Tepe'deki Atatürk ve silah arkadaşlarının yer aldığı anıta çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri tören alanına geçti.

Topçu ve Füze Okulu tarafından sahneye konulan Sakarya Savaşı canlandırması ilgiyle izlendi. Tarihçi Prof. Dr. Ömer Turan, milli mücadele ile ilgili bir konuşma yaptı. Turan konuşmasında, "Polatlı ve Haymana milli mücadelede büyük destanın adıdır. Cahillere ve hainlere karşı yapılan bir mücadeledir. Burada önemli olan çamaşırlarını, çarıklarını, çoraplarını ve yiyeceklerinin yüzde 40'ını güvendiği liderine ve ordusuna veren milletin mücadelesidir Sakarya Savaşı. İmkansızlıklar ayrı, iman ayrıdır. Sakarya Savaşı topyekun bir savaşın adıdır" ifadelerini kullandı.

TÖRENİN İÇERİĞİNİ BİLMEYEN ADD PROTESTO ETTİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Polatlı Şubesi üyeleri İstiklal Marşı'nın okunması için çağrıda bulundular ve pankart açtılar. Dernek üyeleri, İstiklal Marşı okumaya başladı. Daha sonra yapılan anons ile çelenk koyma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu belirtilmesi üzerine dernek üyeleri tören yerinden bir bir uzaklaşmaya başladı.

CANLANDIRMA İLGİYLE İZLENDİ

Topçu ve Füze Okulu tarafından sahneye konulan Sakarya Savaşı canlandırması ilgiyle izlendi. Canlandırmada Türk milletinin her türlü imkansızlığa rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde savaşın nasıl zafere dönüştürüldüğü yer aldı. Dua Tepe'deki programın sonunda Kara Havacılık Birlikleri'ne ait helikopter ve savaş uçaklarının geçişi gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya Zaferi'nin 94. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement