Şampiyonluğa Sevgiyle Uzandı - Son Dakika
Yerel

Şampiyonluğa Sevgiyle Uzandı

Adana Valiliği tarafından yürütülen "Sevgiye uzanan eller projesi" kapsamında spora kazandırılan 14 yaşındaki muay thai sporcusu Emre Çavga, bir yıl içinde Türkiye şampiyonu oldu.

02.04.2015 12:50

ÖMER FANSA - Adana Valiliği tarafından yürütülen "Sevgiye uzanan eller projesi" kapsamında spora kazandırılan 14 yaşındaki muay thai sporcusu Emre Çavga, bir yıl içinde Türkiye şampiyonu oldu.

Hayırsever kişi ve kuruluşların katkısıyla 2010-2014 arasında uygulanan proje kapsamında iç göçle kente gelen, terör örgütlerinin istismarına açık, kötü alışkanlık kazanma riski bulunan çocuklara yetenekleri doğrultusunda spor, müzik gibi uğraşlar kazandırıldı.

Projenin yürütüldüğü kurumlardan Seyhan Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerinden ve Muay Thai Federasyonu yürütme kurulu üyesi Naim Yıldırım tarafından geçen yıl 13 yaşındayken spora kazandırılan Emre Çavga, önce wushu, ardından muay thai yapmaya başladı.

Çavga, spor hayatının ilk yılında il, bölge birincilikleri ardından 42 kiloda katıldığı Türkiye şampiyonasında aralarında geçen yılın dünya şampiyonu olan 3 rakibini de yenerek Türkiye şampiyonluğuna kavuştu.

Yıldırım, AA muhabirine proje kapsamında okulları gezerek yetenekli çocukları spora kazandırdığını söyledi.

Haftanın 5 günü Çavga ile çift antrenman yaparak Adana, bölge ve Türkiye şampiyonasına hazırlandıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Çavga'yı Adana Nuri Zeki Has İlköğretim Okulu'nda tespit ederek spora teşvik ettik. 2 ay önce Adana'da birinci olduktan sonra geçen ay Tarsus'da yapılan 9 ilin katıldığı Akdeniz Bölge Şampiyonası'nda birinci oldu. Türkiye şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Burada da çeyrek finale İstanbul'dan katılan, kilosunda geçen yılın dünya şampiyonunu, ardından yarı finalde Kocaeli'den, finalde de Eskişehir'den katılan rakibini yenerek, spor hayatının ilk yılında Türkiye şampiyonu oldu. Bu çocuğumuzla gurur duyuyoruz. Bizim projenin zaten mahiyeti de çocuklara spor gibi alışkanlıklar kazandırmak. Bu çocuklarımızı hayata kazandırmaya devam edeceğiz. Ülkemize daha hayırlı ve başarılı sporcular yetiştirmek istiyoruz. Projede emeği geçen eski Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan ile Seyhan Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Dalak'a teşekkür ediyoruz."

Başarılı olmak için sistemli bir çalışma programı takip ettiğini kaydeden Çavga, "Adana şampiyonasında bir, bölgede de iki maç oynayıp birinci oldum. Burada da üç maç oynadım. Allah'a çok şükür üçünü de kazanıp Türkiye şampiyonu oldum" dedi.

Çavga, katılacağı dünya şampiyonasında da elinden gelenin en iyisini yapacağını belirterek, "Geleceğim için elimden geleni yapacağım. Bir kere dünya şampiyonu olmayı hedeflemiyorum. Allah'ın izniyle hayatım boyunca her zaman bu spora devam edeceğim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şampiyonluğa Sevgiyle Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement