Samsun'da 'Kadınlar Günü' Mesajları - Son Dakika
Yerel

Samsun'da 'Kadınlar Günü' Mesajları

Samsun\'da \'Kadınlar Günü\' Mesajları

Samsun’da valilik, belediyeler ve siyasiler tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla mesajlar yayımlandı.

07.03.2015 17:46

Samsun'da valilik, belediyeler ve siyasiler tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla mesajlar yayımlandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını tam ve etkin şekilde kullanmaları ve karşılaştıkları sorunların gündeme getirilerek çözülmesi açısından önemli olduğunu bildirdi. Vali Şahin yayımladığı mesajda, "Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımızın toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik haklarını tam ve etkin şekilde kullanmaları ve karşılaştıkları sorunların gündeme getirilerek çözülmesi açısından önemlidir. İlimiz, kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunan ve başta valiliğimiz olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte birçok çalışma yapan kenttir. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum" dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI MUHARREM GÖKSEL

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, yayımladığı mesajda kadınlarla ilgili birçok yasal düzenlemenin hayata geçirildiğini söyleyerek, "İktidarımız süresince, kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak, kadın haklarının korunması, onların sosyal hayata katılmaları sağlanması ve kadınların istihdamıyla ilgili çok önemli yasal düzenlemeler hayata geçirildi, geçirilmeye de devam ediyor. Kadınların siyasal hayata katılması, yönetime katılması, demokratik mekanizmalara dahil olması AK Parti ile birlikte daha etkin hale gelmiştir. Bu anlamda kadın kardeşlerimize yapılan hiçbir mantığın kabul etmeyeceği vahşice, barbarca saldırıların her türlüsünü lanetliyorum. Bu duygu ve düşünceler içinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

İLKADIM BELEDİYE BAŞKANI ERDOĞAN TOK

Toplumun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadının bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yeri olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içersinde aktif bir şekilde yer alıyor. Kültür merkezlerimizde bayanlar, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınların, gösterdikleri fedakarlığın, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerindedir. Erkeği yetiştiren kadındır. Kadın dövülen değil övülen olmalı, kadın ezilen değil sevilen olmalıdır. Peygamberimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözünün muhatabı olan tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım" şeklinde konuştu.

TEKKEKÖY BELEDİYE BAŞKANI HASAN TOGAR

Ailenin temelinin kadın olduğunu söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise yayımladığı mesajda kadının toplumun bir aynası olduğunu belirterek, "Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli ise kadındır. Kadının öncelikli görevi anneliktir. Çünkü çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi yetiştiren bir kadın, bir annedir. Aynı zamanda kadınlar toplumun aynasıdır. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Kurtuluş savaşında cephede cephane taşıyan, savaşta askerlerle omuz omuza savaşan şanlı tarihimize isimlerini yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı'da bir anne bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız. Kadına verilen değer, uygar toplum olmanın en önemli göstergesidir. Vefakar, fedakar analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca 8 Mart dünya kadınları günü etkinlikleri kapsamında 8 Mart Pazar günü 13: 00'da belediyemiz düğün salonunda kadınlara özel düzenleyeceğimiz sağlık konferansı ve eğlencemize tüm bayanlar davetlidir" ifadelerini kullandı.

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI İSHAK TAŞÇI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir mesaj yayınlayan Atakum Belediye Başkanı ishak Taşçı, kadınların hak ettiği saygıyı göstermenin herkesin sorumluluğu ve zorunluluğu olduğunu ifade etti. Başkan Taşçı şunları söyledi: "Kadınlarımız hayatımızın olmazsa olmazıdır. Bir kadın hem ana hem eş hem kardeştir. Hayatın her alanında olmaları için üzerimize düşen sorumluluğun farkında olmalıyız. Bu sorumluluk olduğu kadar zorunluluktur. Biz kadınlarımızın adını asayiş haberlerinde okumak değil başarı haberlerinde okumak istiyoruz. Hak ettikleri saygıyı görmelerini sağlamakla bunun ilk adımını da atmış olacağız. Kadınlarımızın hak ettiği saygıyı gördükleri, hayatın her alanında başarılarıyla anıldığı, şiddet olaylarından uzak yaşadığı bir dünya isteğimi her platformda dile getiriyorum. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, kısa bir süre önce adını bir cinayete kurban giden kızımız Özgecan Aslan'dan alan Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'ni şehrimizdeki, ilçemizdeki kadınlarımıza armağan ediyoruz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun'da 'Kadınlar Günü' Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement