Samtab Çarşamba Turizm Eylem Planı Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Samtab Çarşamba Turizm Eylem Planı Toplantısı

Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği'nin (SAMTAB) Çarşamba ilçesi turizm eylem planı toplantısı yapıldı.

25.02.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği'nin (SAMTAB) Çarşamba ilçesi turizm eylem planı toplantısı yapıldı.

Çarşamba'nın turizm avantajlarının tartışıldığı SAMTAB Çarşamba Turizm Eylem Planı toplantısı, Göl Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlık ettiği toplantıya, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, belediye meclis üyeleri, birlik üyeleri ile sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçenin turizm potansiyeliyle kültür ve tabiat varlıkları hakkında bilgi verdi.

Dündar, şöyle konuştu:

"Önemli ve bir o kadar da köklü bir tarihe sahip ilçede yapılacak turizm çalışmaları, tanıtımın yanında ekonomiye önemli katkılar sağlayacaktır. Çarşamba ilçemiz Yeşilırmak'ın iki yakasında, Çarşamba Ovası diye adlandırılan verimli topraklarda kurulmuş 4 bin yıllık tarihi olan bir ilçemizdir. Çarşamba yöresi etrafındaki ilçelerle 12 ve 13. asırlardan itibaren Türklerin yerleştiği ve hakimiyet kurduğu bir merkez halini almıştır. 19. yüzyılda da Osmanlı devletinde Karadeniz'i yöneten Çarşambalı paşalar olan Haznedaroğlu ailesinden ilçemize birçok dini ve tarihi yapılar kalmıştır. Bu yapılar başta olmak üzere Göğceli Camisi, Yeşilırmak nehir gezi tekne projesi ve diğer tarihi değerlerimizi de bir araya getirerek ilçemizin turizm kapısını açmak istiyoruz. Ordu köyüne kadar 5 kilometre uzunluğunda düzenlenecek güzergahı tarih, doğa ve yürüyüş yoluna dönüştürebiliriz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da ilçede çok sayıda turizm potansiyeli olduğunu belirtti.

Kurulacak kent müzesinin ilçeyi Türkiye'ye, hayata geçecek golf sahası ve Yeşilırmak'ın nehir gezinti tekneleri projelerinin ise dünyaya tanıtacağını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Çarşamba'nın bu tarihsel ve kültürel birikimlerini herkese tanıtmalıyız. Bunun için de müze yapmak zorundayız. Buraya öğrencilerimizi ve gençleri getirip ilçelerini tanımalarını sağlayalım. Bunun yanında ilçenin en müthiş turizm değeri ise Yeşilırmak'tır. Çarşamba özelinde en büyük avantajımız nehrin kazandırdığı verimli tarım ovasıdır. En büyük turizm değeri olan Yeşilırmak üzerinde gezinti amaçlı birtakım su araçları konulabilir. Bir diğer turizm değeri ve geliri ise golftür. Son yıllarda golfe çok talep var. Golf Federasyonu bunun için iklimi uygun yer arıyor. Golf sayesinde ilçe turizmine önemli katkılar sağlanacağını düşünüyoruz. Doğal zenginliklerimizle havaalanı avantajımızı da işin içine katarak golfü ilçemize kazandıracağız."

Vali Şahin de Çarşamba coğrafyasının turistlerin para harcayacağı ortamlar oluşturulması bakımından uygun olduğunu dile getirdi.

Şahin, şunları kaydetti:

"Başta Araplar olmak üzere yabancı ve yerli turistler, bir bölgeyi birbirlerine överek, tanıtarak ve reklamını yaparak oranın cazibesini artırıyor. O yüzden Samsun'un da turizm açısından sayılamayacak kadar zenginliği var. Bunlar görülüp öğrenilerek ağızdan ağıza reklamı yapılacak. Golfün de burada olması önemli bir avantaj sağlayacak. Yine Göğceli Camisi, turizm için eşsiz bir destinasyondur. Ahşap mimari ve estetiğe önem vermemiz lazım. Yine Yeşilırmak sebebiyle Çarşamba çok şanslı. Süratle nehri su araçlarıyla buluşturabiliriz. Ufkumuzu geniş tutup çalışacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samtab Çarşamba Turizm Eylem Planı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement