Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurulu ve Yolçatı Mahallesinde yaşanan su sorunu çözüldü.

25.07.2016 17:58

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurulu ve Yolçatı Mahallesinde yaşanan su sorunu çözüldü.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) ekipleri, Uğurlu ve Yolçatı mahallesin su sorunun çözmek amacıyla bir süre önce teknik çalışmalar yaparak bölgede sondaj kuyusu açtı.

Meskenlere suyun ulaştırılması için şebeke çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçelerde yoğun çalışma temposunu sürdüren ŞUSKİ, bir taraftan uzun ömürlü ve kaliteli yeni şebeke hatları döşerken diğer yandan gelen öneri ve talepleri anında değerlendiriyor. Son bir yılda 99 sondaj kuyusu açan Büyükşehir Belediyesi, Alo 153 İletişim Merkezi'ne gelen öneriler doğrultusunda vatandaşların taleplerine en kısa sürede çözüm bulmaya devam ediyor."

Viranşehir otogarındaki tadilat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılan Viranşehir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde çalışmalarda sona gelindiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Viranşehir- Mardin karayolu üzerinde 5 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 17 bin 500 metrekare üzerinde, 16 yazıhaneden oluşan terminalde 20 otobüs peronu, 8 minibüs yazıhanesi ve 11 minibüs peronu yer alıyor.

Terminalin kısa sürede hizmete geçeceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

" Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BELSAN A.Ş tarafından hizmet verecek olan otogarın yeniden hizmete açılabilmesi için hem iç dizayn hem de peyzaj çalışmasında sona gelindi. Kafeterya, restoran, çocuk oyun grubu, 8 adet dükkan, misafirhane, emzirme odası, sağlık kabini, 52 adet kırsal minibüs için oto park, 56 adet özel otopark, 12 adet ticari taksi, bay bayan soyunma odaları, kayıp eşya ve emanet bürosu ve mescidin bulunduğu otogar kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunulacak"

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement