Şanlıurfa - Süleyman Şah ve 2 Askerin Naaşları İçin Hudut Karakolunda Geçici Türbe - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa - Süleyman Şah ve 2 Askerin Naaşları İçin Hudut Karakolunda Geçici Türbe

Şanlıurfa - Süleyman Şah ve 2 Askerin Naaşları İçin Hudut Karakolunda Geçici Türbe

Süleyman Şah ve 2 askerin naaşları için hudut karakolunda geçici türbe (ek) SURİYE'DEKİ SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ YAPIMINA DEVAM EDİLİYOR Şah Fırat Operasyonu ile gece tahliyesi yapılarak naaşları Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askeri için Suriye'nin Eşme Köyü'nde yeni türbe hazırlıkları devam ediyor.

23.02.2015 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Şah ve 2 askerin naaşları için hudut karakolunda geçici türbe (ek)

SURİYE'DEKİ SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ YAPIMINA DEVAM EDİLİYOR

Şah Fırat Operasyonu ile gece tahliyesi yapılarak naaşları Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askeri için Suriye'nin Eşme Köyü'nde yeni türbe hazırlıkları devam ediyor. Türkiye sınırının yanı başındaki yeni türbe alanında iş makineleriyle altyapı çalışmaları bugün de sürdü.

Türkiye sınırına 37 kilometre uzaklıktaki Karakozak Köyü'nde bulunan Süleyman Şah Türbesi, cumartesiyi pazara bağlayan gece yapılan operasyon ile tahliye edildi. 38 asker ile birlikte Süleyman Şah ve 2 askerinin yurda getirildiği operasyonun ardından türbe imha edildi. Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerin naaşı, Birecik'in Eşmeler Köyü'ndeki hudut karakolunda geçici olarak oluşturulan türbede muhafaza edilirken, Suriye'nin Eşme Köyü'ne dikilen direk ve yeni türbe alanında da inşaa çalışmalarına başlandı. Eşmeler Köyü'nün hemen karşısında olan ve sınırımıza 200 metre mesafedeki Suriye'nin Eşme Köyü'nde belirlenen türbe alanında gün boyu iş makineleriyle çevre düzenlemesi ve altyapı çalışması yapıldı. Askerlerin zırhlı araçlarla hazır beklediği alana gün boyu kamyonlarla hafriyat taşındığı da görüldü.

2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de incelemelerde bulunduğu Suriye'nin Eşme Köyü'nün göründüğü noktalara gazetecilerin geçişine ise izin verilmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Süleyman Şah ve 2 Askerin Naaşları İçin Hudut Karakolunda Geçici Türbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement