Sason'daki Stk'lardan HDP Muş Milletvekili Özkan'a Kınama - Son Dakika
Yerel

Sason'daki Stk'lardan HDP Muş Milletvekili Özkan'a Kınama

Sason'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK), koruculara yönelik tehdit içeren sözler sarfeden HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ı kınadı.

13.06.2015 12:00  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Eğitim Bir Sen Sason İlçe Başkanı Veysel Göktaş, Toç Bir Sen Sason İlçe Temsilcisi Mutalip Çelik, Büro Memur Sen Sason İlçe Temsilcisi Necmettin Çelik ve Sason kanaat önderleri, yaptıkları basın açıklamasında sözlerinden dolayı Özkan'ı kınadı.

STK temsilcileri adına açıklamayı okuyan Çelik, yıllardır şer odaklı ve karanlık güçlerin Türkiye'de ayrıştırmacı ve ayırımcı bir politika izlediğini, ötekileştirme, dışlama, hakkın sesini zulmün sesi ile bastırma girişimlerinde bulunulduğunu söyledi.

Kardeşlikle, dostlukla, insanlıkla ve barışla bu çetrefili oyunlara hep birlikte karşı durma çağrısında bulunan Çelik, şöyle konuştu:

"30 yılı aşkın bir süredir kardeşi kardeşe kırdırılmaya çalışıldı. 30 yıla aşkın bir zamandır kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıldı. Bu gün bu senaryoların daha ileri boyutu sahneye konulmuş durumundadır. İnsanımıza bu kirli senaryonun tatbiki noktasında figüranlık yaptırılmaya çalışılmaktadır. Bu ateşten gömlek, bu millete tarihi boyunca giydirilmeye çalışılmıştır. Ancak, hiçbir şekilde bu amacın gerçekleşmeyeceğine olan inancımız sonsuzdur. Zulme rıza gösterilemez, onaylanamaz. Bu topraklarda kimsenin kimseye 'Defolun gidin bu topraklardan' deme gibi hakkı yoktur. Bu tür söylemleri ve bunu söyleyenleri kınıyoruz."

Sason kanaat önderlerinden Hacı Beşir Çelik de, "Bu ülkede otuz yıldır terörle mücadelede canını, malını feda eden şehit veren, gazi olan ve arkasında yetim bırakan kahraman Köy Korucularına daha meclise girmeden bu toprakları terk edin ya da silahlarla sizleri kovarız deme cüreti gösteren HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ı istifaya davet ediyor ve kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sason'daki Stk'lardan HDP Muş Milletvekili Özkan'a Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement