Bahçeli, Seçim Çalışmalarını Söğüt'ten Başlattı - Son Dakika
Güncel

Bahçeli, Seçim Çalışmalarını Söğüt'ten Başlattı

Bahçeli, Seçim Çalışmalarını Söğüt\'ten Başlattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik'in Söğüt ilçesinde bir yıl sonra yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için start verdi.

12.04.2014 16:42  Güncelleme: 16:58

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bilecik'in Söğüt İlçesi'nde bir yıl sonra yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için start verdi. Bahçeli, "Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi layıkıyla yapmak maksadıyla Söğüt- Domaniç ve Dumlupınar'dan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor, yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz. Büyük Türk milleti müsterih olsun, bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran sizlerin destek ve duanızla çok yakında son bulacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bilecik'in Söğüt İlçesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında halka hitap etti. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden sonraki ilk ziyaretimi Söğüt'e gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Bahçeli, yerel seçim çalışmalarını, sandığa gidilmesine 431 gün kala 24 Ocak 2013'te Söğüt'te başlattıklarını hatırlattı. Bahçeli, "Ecdadımızın aziz hatıralarından güç alarak başarıya odaklanmıştık ve sizlere değerli dava arkadaşım Halil Aydoğdu'yu emanet etmiş, desteğinizi beklemiştim. Allah hepinizden razı olsun ki bizleri kırmadınız ve belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisine teslim ettiniz" dedi.

Söğütlülerin, seslerini duyması ve yanlarında olmasının kendileri için tarihi önemi bulunduğunu ifade eden Bahçeli, Söğüt'ün dünya tarihinin akışını değiştirecek çok önemli bir destanın mayalandığı mübarek bir yurt köşesi olduğunu ifade etti. Söğüt'ün Türk tarihinin aydınlık yüzü olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Ertuğrul Gazi ve torunlarının en önemli başarısı, Anadolu Türkmen boylarını ve beylerini, kavga ve kargaşadan uzak tutup, ortak hedeflere yönlendirmiş olmalarıdır. Bu yüksek beceri, bu yüksek vasıf, bu yüksek irade Türklerin Dünya tarihine yön ve istikamet vermesini de sağlayan kudret ateşini körüklemiştir. Bu hakikat bizim için paha biçilmez bir mirastır" diye konuştu.

-GENEL SEÇİMLERİ İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARI BAŞLATIYORUZ-

Mücadelelerinde Ertuğrul Gazi Ocağının manevi pusula olduğunu kaydeden MHP Lideri Bahçeli, Söğüt'ün anlaşılmadığı, emanetlerinin benimsenmediği bir hedefi doğru bulmalarının düşünülmemesini istedi. Üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini belirten Bahçeli, "Bizi üç kıtaya taşıyan ve muzaffer günlere uçuran Söğüt'e tutunarak, mazideki ihtişamı tekrar diriltmek, yeni bir Türkmen destanıyla Anadolu'yu baştanbaşa kavramak arzundayız. Asırlar evvel, 400 çadırdan muhteşem bir itibara ve insanlığın tahtına çıktık. İnanıyorum ki, aynısını yine yaparız, aynısını yine başarırız. Şunu biliniz ki, Söğüt heves ve hedeflerimizin ana karargâhıdır ve böyle kalacaktır. Söğüt'ü ayağa kaldıracağız, geçmişle gelecek arasında parlayan bir hilal köşkü haline getireceğiz. Nasıl ki Mahalli İdareler Seçimleri için Söğüt'ten şevk ve inanmışlıkla yola çıktıysak, normal süresi 7 Haziran 2015 tarihi olan 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için yapacağımız çalışmaları da hepinizin şahitliğiyle buradan başlatıyoruz" diye konuştu.

-DEMOKRASİ SEFERİNE ÇIKIYORUZ-

Yeni bir fetih için demokrasi seferine çıktıklarını ifade eden Bahçeli, bozgunun uzun sürmeyeceğini darlığın devam etmeyeceğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

Tarihin derinliklerinden seslenen ecdadımıza karşı görevlerimizi layıkıyla yapmak maksadıyla Söğüt- Domaniç ve Dumlupınar'dan Türkiye ve Türk milleti için var gücümüzle ileriye atılıyor, yeni bir fetih için demokrasi seferine çıkıyoruz. Büyük Türk milleti müsterih olsun, bozgun uzun sürmeyecek, darlık devam etmeyecektir. Bunalım ve buhran sizlerin destek ve duanızla çok yakında son bulacaktır. Beyliklere bölünmüş, istilalara uğramış, kardeşliği zayıflamış, birlikte yaşama mefkûresi kesintiye uğramış yurdumuz Söğütle kendine gelmeyi nasıl başarmışsa, bu muazzam dirilişin benzeri inşallah tekrarlanacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bahçeli, Seçim Çalışmalarını Söğüt'ten Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement