Şehir Tiyatrosu Bursa'nın Her Köşesinde - Son Dakika
Güncel

Şehir Tiyatrosu Bursa'nın Her Köşesinde

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonunda her ilçede sahnelediği oyunlarıyla vatandaşların Ramazan ayına bambaşka bir renk katıyor.

29.06.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz sezonunda her ilçede sahnelediği oyunlarıyla vatandaşların Ramazan ayına bambaşka bir renk katıyor.

Bursa'da, çevre yerleşimlerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak amacıyla gerçekleştirilen 'Her Yerde Tiyatro' projesi, 10. yılında... Bu özel yaz sezonunda Şehir Tiyatrosu da her ilçede sahnelediği oyunlarıyla vatandaşlara renkli bir Ramazan ayı yaşatıyor. Şehir Tiyatrosu sanatçıları, 'Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla İle Mecnun'… adlı oyunu Mustafakemalpaşa, Kestel, Yenişehir, Mudanya ve Gemlik Açık İnfaz Cezaevi'nde sahneledi. Usta sanatçıların Yeşilçam rüzgarları estirdiği oyun, tüm ilçelerde beğeniyle izlendi. Yüzüncü yılını geride bırakan Türk sinemasının unutulmaz repliklerinden derlenen ve sahnelenen oyun, 'Leyla ile Mecnun' hikâyesinin Yeşilçam uyarlamasını keyifli bir dille gözler önüne seriyor.

Şehir Tiyatrosu'nun yaz turnesinde sahnelediği ikinci oyun olan 'Arslan Bey'in Kerimesi' de Karacabey'deki ilk gösteriminin ardından seyircisiyle buluştu. Anonim bir orta oyunu metni olan Tireli'den uyarlanan 'Arslan Bey'in Kerimesi', 30 Haziran Salı günü (YARIN) saat 21.45'de Orhangazi'de sahnelenecek. Ramazan ayı boyunca tüm merkez ilçelerde sahnelenecek olan oyunlar, 15 Ağustos Cumartesi tarihinden itibaren de köylerde yaşayan vatandaşların beğenisine sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehir Tiyatrosu Bursa'nın Her Köşesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement