Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Bizler Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz.

17.03.2017 21:57

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Bizler Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Topaca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Çanakkale'nin, şehitler tarafından ülkeye göz dikenlere karşı en güzel cevabın verildiği yer olduğunu vurguladı.

Türk milletinin vatanı için üzerine düşen her türlü görevi hiç çekinmeden yaptığına ve bu uğurda eşsiz kahramanlıklar gösterdiğine işaret eden Topaca, "Bugün dahi vatanın her sathında, kendisini bizden gibi gösteren 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela...' kişilere karşı, aziz milletimiz gerekli cevabı kanıyla ve canıyla vermektedir. İnancını ve kuvvetini milletinin kahraman tarihinden alan korkusuz askerlerimiz, Çanakkale cephesinde, dünyada eşi görülmemiş fedakarlıklarla vatanını savunmuştur." ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerinin bugün de her şartta, vatanının sınırlarını beklediğini, içten ve dıştan gelen saldırılara göğüs gerdiğini vurgulayan Topaca, şunları kaydetti:

"Bizler Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz. Bu nedenle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin canları pahasına bizlere emanet ettiği bu mukaddes vatanı, daha yükseklere taşımanın gayreti içindeyiz. En büyük idealimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni sonsuza kadar yaşatmak ve korumaktır.

Geçmişte Kafkasya'da, Sina'da, Filistin'de, Irak'ta, Hicaz'da, Yemen'de ve Çanakkale'de, bugün terörle mücadele sırasında kaybettiğimiz şehitlerimizi ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geride kalan yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement