Selahattin Demirtaş: "Aday Olmasaydım Halk Sıtma ve Ölüm Arasında Tercih Yapacaktı" - Son Dakika
Politika

Selahattin Demirtaş: "Aday Olmasaydım Halk Sıtma ve Ölüm Arasında Tercih Yapacaktı"

Selahattin Demirtaş: "Aday Olmasaydım Halk Sıtma ve Ölüm Arasında Tercih Yapacaktı"

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayları içerisinde sadece kendisinin halkın çıkarlarını koruduğunu belirterek, “Bizler bu seçim yarışında olmasaydık, halk ölümle sıtma arasında tercih yapacaktı” dedi.

03.08.2014 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanı adayları içerisinde sadece kendisinin halkın çıkarlarını koruduğunu belirterek, "Bizler bu seçim yarışında olmasaydık, halk ölümle sıtma arasında tercih yapacaktı" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kala Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Demirtaş'ın konuşmasının öncesinde alanı dolduran kalabalık Çerkezce, Arapça, Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Kadıköy'de halka seslenen Demirtaş, rakiplerini eleştirerek, halk için en doğru kişinin kendisi olduğunu söyledi. "Bizler hep birlik arayışı içinde olduk" diyen Demirtaş, geçmişte bulundukları siyasi yapılanmaların yeterli olmadığını savunarak, 10 Ağustos seçimlerinin birleşme için vesile olduğunu belirtti. Demirtaş, "Her biri mücadelemize destek ve güç verdi. Ama kalıcı birliği başaramadık. Cumhurbaşkanlığı seçimi buna vesile olsun. Ben kişi olarak aday değilim. Mevcut iki aday bizi temsil edemezler. Bizler bu seçim yarışında olmasaydık, halk ölümle sıtma arasında tercih yapacaktı. Hiçbirinizi inşallah mahcup etmeyeceğiz. Seçimi kazanırız ya da kaybederiz bu bizim açımızdan başarı ölçüsü değil. Koltuk uğruna nasıl ilkelerinden vazgeçtiler. İki adayın da durumu ortada. İkisi de koltuğu kazanmak için ilkelerinden vazgeçme üzerine oluşturulmuş adaylardır" dedi.

"SADECE BİR ADAYIN CEBİNDE SİZİN KADAR PARA VAR"

Rakip adaylarına oy verecek olan seçmene seslenen Demirtaş, şunları söyledi:

"Onlara oy verenlere, destekleyenlere soruyorum. Bu ikisinden herhangi birinin kazanmış olması sizin kazandığınız anlamına geliyor mu? Herkes kendine bir sorsun. Oy kullanmaya giderken taksi parası olmayacak. Çoğunuz yürüyerek oy kullanmaya gideceksiniz. Hepiniz yoksulsunuz. Oy verme kabinine girdiğinizde üç fotoğraftan bir tanesi sizin gibidir. Sadece birinin cebinde senin kadar para var. Senin bugüne kadar çektiğin acıları temsil etmiyorlar. Bir cumhurbaşkanı düşünün. Çok da düşünmeyin. Çok fazla seçenek yok. Devletin iki adayı, kendi kendine aday olarak ilan edilmiş iki kişinin yanında halkların tek adayıyla seçime giriyoruz."

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın seçim sürecinde finans ve medya desteğini arkasına aldığını söyleyerek, yarışın adil olmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan'la televizyonda karşı karşıya gelmek istediğini belirten Demirtaş, "Karşı karşıya gelelim, canlı yayında konuşalım. Oyun yüzde 55'tir. Canlı yayından sonra belki yüzde 75 olur. Özgüvenin varsa niye kaçıyorsun. Orada ne istiyorlarsa sorsunlar bizde ne varsa açık yüreklilikle paylaşalım. Bırakalım bize oy verecekler bizi iyi tanısınlar" dedi.

"ASLA NEOLİBERAL KAFALILARA MAHALLELERİMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ"

"İki aday da devletin çıkarlarını koruyacak değil, halkın değil" diyen Demirtaş, rakiplerini eleştirerek, "Halkı koruyacak bir Allah'ın kulu bu devlette yok. Bir kadın sokakta katledildiğinde onun yanında olacak. Cemevine gidip orada Alevi canlarla bir yürek olacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Soma'da patronun değil, emekçinin yanında olacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Kürdün kendini yönetme hakkını korkmadan savunacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Rum'u, Sürayanisi de ben artık bu ülkede rahat yaşayabiliyorum diyecek. İki adayda da bunun esamesi yok. Seçiliriz ya da seçilmeyiz ama bu mücadele devam edecek. Biz asla neoliberal kafalılara kentlerimizi, mahallelerimizi, köylerimizi bırakmayacağız. Yeni yaşamı kurmak için her birimiz bulunduğumuz yerde mücadeleyi yükseltmek zorundayız. Oy vermek bir görevdir ama birer cumhurbaşkanı adayı gibi gece gündüz çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

"HERKESİ ŞAŞIRTACAK BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKARABİLİRİZ"

Diğer adayların seçim anketlerinde kendilerine yüksek oyları yazdıklarını ifade eden Demirtaş, anketlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Demirtaş, "Herkesi şaşırtacak bir sonuç ortaya çıkarabiliriz. 2'nci tura Recep Tayyip Erdoğan kalırsa onun karşısında kazanabilecek tek aday benim. 2'inci tura kalamazsak ne yapacağız diye soracaklarına bizi ikinci tura taşısınlar. Asıl kazanacak aday biziz. Bunu görmeyip sıtmaya razı olmak devrimcilik değildir. Öyle birine oy verin ki, Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş olsanız da devletin başına halktan birini getirin ki ülke nefes alsın nefes. Biz seçilemezsek Türkiye kutuplaşmaya gidecek" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIN DAYATMASI TÜRKİYE'Yİ SURİYE'YE DÖNÜŞTÜRÜR"

Suriye'deki mezhep çatışmalarına değinen Selahattin Demirtaş, "Meydanlarda bir arada olamadıkları, Alevi Sünni el ele verip emperyalist birliklere birlikte direnmedikleri için bu haldeler. Türkiye'nin farklı kimlikleri bir arada yaşamak istiyorsa formül benim ilkesel olarak ortaya koyduğum çizgidir. Bu ilkeler etrafında buluşamazsak Başbakanın ısrarla parmağını sallayarak bize dayattığı ya tek din olacaksınız, ya tek millet olacaksınız dayatması bizi Suriye'ye dönüştürür" diye konuştu.

Tek dil dayatmasının halkı ötekileştirdiğini belirten Demirtaş, "Tek dil olmaz, millet olmaz derken parçalanalım demiyorum. Birliğin başka formülünden bahsediyorum. Daha ahlaki ve doğru olandan söz ediyorum" dedi.

"COCO COLA SATIŞLARINI PATLATTINIZ"

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin İsrail'e yönelik politikalarını eleştirdi. Başbakan Erdoğan'a yüklenen Demirtaş, "Türkiye ile İsrail arasında 12 askeri anlaşma var. Ne yaptın merak ediyorum. Öyle Coco Cola'yı boykot etmekle Allah aşkına İsrail mi çöker. Kola satışlarını patlattınız. Ciddi bir politikayla İsrail hükümetinin katliamcı politikalarını hep birlikte durduralım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Selahattin Demirtaş: 'Aday Olmasaydım Halk Sıtma ve Ölüm Arasında Tercih Yapacaktı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement