Serbest Bırakılan Denizciler - Son Dakika
Güncel

Serbest Bırakılan Denizciler

Serbest Bırakılan Denizciler

Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 5 yıl önce kaçırılan dört Endonezyalı denizci aileleriyle buluştu.

31.10.2016 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somalili korsanlar tarafından yaklaşık 5 yıl önce kaçırılan dört Endonezyalı denizci aileleriyle buluştu.

Fidyeleri ödendikten sonra Kenya'da serbest bırakılan Endonezyalı denizciler, Endonezya Dışişleri Bakanlığında aileleriyle bir araya geldi. Buluşmada denizciler ve aileleri arasında duygulu anlar yaşandı.

Buluşmadan sonra açıklama yapan Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, "Denizcilerin serbest bırakılması için uzun süren uğraşlarımız sonuç verdi. Vatandaşlarımız ailelerine kavuştu. Çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kaçırılan Endonezyalılardan birinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiği belirten Marsudi, bu kişinin Somali'de toprağa verildiğini söyledi.

Çin, Filipinler, Kamboçya, Endonezya, Vietnam ve Tayvan'dan denizciler 2012 yılında Şeysel Adaları yakınlarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı.

Yaklaşık beş yıl rehin tutulan 26 denizci, kendileri için istenen fidyenin ödenmesinin ardından geçen hafta Kenya'da serbest bırakılmıştı.

Somalili korsanlar, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'nda gemi ticaretini yıllardır tehdit ediyor. Geçen yıl dört Taylandlı denizci, 5 yıl aradan sonra serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Serbest Bırakılan Denizciler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement