SES: Sağlıkçılar 'Şamar Oğlanı' Gibi - Son Dakika
Güncel

SES: Sağlıkçılar 'Şamar Oğlanı' Gibi

SES: Sağlıkçılar \'Şamar Oğlanı\' Gibi

SES Diyarbakır Şubesi Başkanı Ramazan Kaval, bölgedeki saldırılarda özellikle polisin sağlıkçılara yaklaşımı karşısında sağlıkçıların ne yapacağını şaşırdığını söyledi.

17.08.2015 16:58

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Başkanı Ramazan Kaval, Şanlıurfa, Nusaybin, Silopi, Cizre, Şırnak'taki saldırılarda özellikle polisin sağlıkçılara yaklaşımı karşısında sağlık çalışanların ne yapacağını şaşırdığını belirterek, "Sağlıkçı affedersiniz tabiri caizse 'şamar oğlanı' oldu gitti yani her önüne gelen saldırıyor. Günah keçisi haline geldi maalesef sağlıkçılarımız polis de halkımızda öyle yani kafası bozulan sağlıkçıya saldırıyor. Bu durumda buradan gitme eğilimi son derece normal" dedi.

Çözüm süreciyle barış ve huzurun hakim olduğu bölgede yeniden tırmanan çatışmalar beraberinde huzuru da bozdu. Özellikle bölgedeki çatışmaların yoğunlaşması nedeniyle yüksek tempo ve neredeyse mesaisiz çalışmalarına sağlık çalışanları, bu özverilerine rağmen gördükleri baskı ve şiddet onları işlerinden de bölgeden de soğuttu.

Bazıları tayin olup, bazıları da istifa edip gitti

Bazı sağlık çalışanlarının tayin isteyip gittiği, bazılarının tayin işlerini halletmek adına araya hatırı sayılır kişiler koymaya çalıştığı, bazılarının ise istifa ederek bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

Polisin yaklaşımı çok olumsuz

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Başkanı Ramazan Kaval, Şanlıurfa, Nusaybin, Silopi, Cizre, Şırnak'taki saldırılarda özellikle polisin sağlıkçılara yaklaşımı karşısında sağlık çalışanların ne yapacağını şaşırdığını belirtti.

"Sağlıkçıların tayin isteyip gitme, tayinleriyle uğraşma ve ya istifa etmek suretiyle gitme var ama somut bilgi yok" diyen Kaval, kesinlikle sağlık çalışanların bölgeden ayrılma yönünde eğilimleri bulunduğunu, bunun son çatışmalar ve olayların ardından daha da artığını ifade ederek şöyle dedi:

Sağlık çalışanları "Şamar Oğlanı"na döndü

"Şu yerde çalışıyordu, şuraya gitti şöyleydi de böyle oldu şeklinde somut bir şey yok ama genel bir eğilim kesinlikle var. Özellikle bu son Nusaybin, Silopi, Cizre, Şırnak saldırılarıdır. Buralarda polisin sağlıkçılara yaklaşımı özellikle Şanlıurfa'daki yaklaşımı sağlıkçı ne yapacağını şaşırdı. Sağlıkçı, affedersiniz tabiri caizse 'şamar oğlanı' oldu gitti yani her önüne gelen saldırıyor. Günah keçisi haline geldi maalesef sağlıkçılarımız halkımızda öyle yani kafası bozulan sağlıkçıya saldırıyor"

"Böyle bir durum söz konusu değil"

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar ise sağlık bakanlığı bünyesinde Diyarbakır'da bulunan kurumlarda böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Avar, "Kendi kurumumuz ile alakalı olarak ne gelip tayin isteyen, nede istifa ederek giden kimse yoktur" dedi.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SES: Sağlıkçılar 'Şamar Oğlanı' Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement