Seyhan Halkoyunları Eskişehir'de Türkiye Şampiyonluğu Peşinde - Son Dakika
Yerel

Seyhan Halkoyunları Eskişehir'de Türkiye Şampiyonluğu Peşinde

Seyhan Halkoyunları Eskişehir\'de Türkiye Şampiyonluğu Peşinde

Seyhan Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Eskişehir’e gidiyor.

09.06.2016 12:16

Seyhan Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, Eskişehir'e gidiyor. Daha önce katıldıkları yarışmalarda bölge ve il birincilik dereceleri bulunan Seyhan'ın halkoyuncuları şimdi de Eskişehir'de Türkiye birinciliği peşinde.

Seyhan Belediyesi Halkoyunu topluluğu Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüplerarası Adana İl Birinciliği yarışmasında yıldızlar ve gençlerde geleneksel ve düzenlemeli kategorilerde il birincisi olmuştu. Seyhan'ın oyuncuları Hatay'da düzenlenen turnuvada gençler kategorisinde 2'inci, Yıldızlar Kategorisinde de bölge birincisi olarak 2 dalda Türkiye finallerine gitmeye hak kazanmıştı.

TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ İÇİN ESKİŞEHİR'DE TER DÖKECEKLER

Seyhan Belediyesi Halkoyunları Topluluğu oyuncuları 10-12 Haziran tarihleri arasında Eskişehir'de Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 30 halkoyunları ekibinin katılacağı 'Halkoyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'na katılacak.

Eskişehir'e yola çıkmadan önce makamında ziyaret ettikleri Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Belediyemiz Halkoyunları Topluluğu'nun bu şampiyonadan da alnının akı ile çıkacağına yürekten inanıyorum. Bizim çocuklarımızın kendilerine imkan sunulduğunda şehrimizi, belediyemizi en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bundan önceki başarıları bundan sonra elde edecekleri başarının teminatıdır" dedi.

Seyhan Belediyesi Halkoyunları Topluluğu Ağustos ayında da Yıldızlar Halkoyunları yarışmasında Seyhan'ı temsil edecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Seyhan Halkoyunları Eskişehir'de Türkiye Şampiyonluğu Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement