Sıçraya Sıçraya Normalden 2 Kat Daha Hızlı Kilo Veriyorlar - Son Dakika
Yaşam

Sıçraya Sıçraya Normalden 2 Kat Daha Hızlı Kilo Veriyorlar

Denge kaybını ortadan kaldırıp omurgaya baskıyı yüzde 80 oranında ortadan kaldıran kangoo jumps ayakkabıları, özellikle kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar için yeni bir zayıflama yöntemi olarak ön plana çıkıyor.

24.09.2016 13:54  Güncelleme: 14:55

Avrupa ve Amerika'dan sonra Türkiye'ye yayılan "kangoo jumping" ile zayıflamak isteyenler Antalya'nın Kemer ilçesinde bir araya geliyor.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından üretilen kangoo jumps ayakkabıları daha sonra spor yapmak için uyarlanınca zayıflamak isteyenlere yeni bir zemin hazırlıyor. Denge kaybını ortadan kaldırıp omurgaya baskıyı yüzde 80 oranında ortadan kaldıran kangoo jumps ayakkabıları, özellikle kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar için yeni bir zayıflama yöntemi olarak ön plana çıkıyor.

ORTALAMA 140 KİLO AĞIRLIK KALDIRABİLİYOR

Yaklaşık bin 200 kalori yakıldığı ve selülitleri ortadan kaybettiği belirtilen kangoo jumps ayakkabılarının yaklaşık 140 kilogram ağırlık kaldırma kapasitesi bulunuyor. Kangoo jumping sporu ile zayıflamak isteyenler, müzik eşliğinde hem eğleniyor hem de kalori yakıyor.

Kongoo jumping eğitmeni Erdal Yurdakul, yaptığı açıklamada, kangoo jumping sporunun Avrupa ve Amerika'dan sonra yaklaşık son sekiz yıldır Türkiye'de yapılan bir spor dalı olduğunu söyledi.

NASA TARAFINDAN 15 YILDA ÜRETİLDİ

Kangoo jumping ile zayıflamak isteyenlerin yaklaşık bin 200 kalori yaktığını ifade eden Yurdakul, "Ben son 5 yıldır Antalya'da ders veriyorum. Bu ayakkabılar, NASA tarafından 15 yıllık bir çalışma sonucu üretildi. NASA, uzaya giden kişilerin dünyaya döndüklerinde bacak kaslarında bir zayıflık olduğu için bu durumu ortadan kaldırmak amacıyla bu ayakkabıları üretiyor. Daha sonra bunu spora uyarlıyorlar" diye konuştu.

Yurdakul, kangoo jumping sporunu 8-80 yaş arası herkesin yapabileceğini belirterek, ayakkabıların çeşitleri olduğunu ve bazılarının yaklaşık 140 kilogram ağırlık kaldırma kapasitesinin olduğunu kaydetti.

2 KAT DAHA HIZLI YAĞ YAKIMI

Kangoo jumpingin diğer spor dallarına göre daha fazla artıları olduğunu anlatan Yurdakul, "Direkt olarak efor sarf ediyorsunuz. Diğer sporlara oranla iki kat daha hızlı yağ yakma oluyor. Hamile kadınlar ve ciddi derecede sağlık sorunu olanlar hariç herkes bu sporu yapabilir. Omurilik ve bacak kaslarında herhangi rahatsızlığa neden olmuyor. Tam tersine böyle sıkıntıları olanları tedavi ediyor" dedi.

TURİZME KATKISI VAR

Ayakkabıların Amerika'dan geldiğini aktaran Yurdakul, şöyle konuştu: "Türkiye'de bayilik sistemi var. Bu sporu yaptırabilmek için eğitim almak gerekiyor. Eğitimini almak şart. Avrupalı, Rus ve Türk misafirler bu spora daha çok ilgi gösteriyor. Zaten bu spor müzikle birleşince herkesin ilgisini çekiyor. Görenler "bak ayakkabı zıplıyor" gibi ifadeler veriyor. Eğlenerek kilo vermenin kısa yolu kangoo jumping diyebiliriz. Müzikle beraber eğleniyorsunuz ve vücudunuz dört dörtlük oluyor. Turizme çok büyük katkısı var. Çünkü bu sene az misafir olmasına rağmen yurt dışından forma girip vücudunu şekle sokmak için buraya geliyor. Bu açıdan Türk sporuna ve turizmine katkısı olduğunu düşünüyorum."


Sıçraya Sıçraya Normalden 2 Kat Daha Hızlı Kilo Veriyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Sıçraya Sıçraya Normalden 2 Kat Daha Hızlı Kilo Veriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement