Silifke'de Kültür Haftası Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Kültür Haftası Hazırlıkları Tamamlandı

Silifke ilçesinde 20-26 Mayıs tarihlerinde "Göksu Yılı" olarak kutlanacak 42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliğinin hazırlıkları tamamlandı.

16.05.2015 16:19

Silifke ilçesinde 20-26 Mayıs tarihlerinde "Göksu Yılı" olarak kutlanacak 42. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliğinin hazırlıkları tamamlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, kültür haftası etkinliğinin hazırlıklarının tamamlandığını, ilçede bir hafta boyunca büyük bir coşku yaşanacağını kaydetti.

Turgut, Vatan Şaşmaz'ın sunuculuk yapacağı etkinlikte çeşitli konserlerin yer alacağını belirterek şunları kaydetti:

"42 yıldır kutlanan kültür haftası sayesinde, Silifke adını Türkiye'ye olduğu gibi dünyaya da duyurmuştur. Silifke halkı geçmişine sahip çıkarak bu değerlerini korumuştur. Akdeniz'in incisi olan bu güzel ilçe, tarihi dokusu ve tabii güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Kültür haftası dolayısıyla gelen konuklarımız ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadırlar."

Etkinlikte, atıcılık yarışması, batırık yarışması, yoğurt yarışması, bisiklet kriteryumu, kort tenis turnuvası, fotoğraf yarışması, satranç turnuvası ve ortaokul futbol turnuvası gibi sosyal etkinliklerin de yer alacağını aktaran Turgut, konuklar arasında Romanya, Kazakistan ve Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu ile Bergkamen, Hassloch ve Yevpatoria Kardeş Belediye'nin de bulunacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de Kültür Haftası Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement