Silvan'da Hayat Normale Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Silvan'da Hayat Normale Dönüyor

Silvan\'da Hayat Normale Dönüyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde dün akşam sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçede bugün hayat normale dönmeye başladı.

06.10.2015 16:39

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde dün akşam sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçede bugün hayat normale dönmeye başladı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde valilik geçen Cuma günü saat 06.00'dan dün saat 17.30'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Dün akşam yasağın kalkmasıyla sokağa çıkan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra ilçede bu sabah hayat yeniden başladı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde, operasyonların merkezi olan Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması sırasında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışmalar çıktı. Çatışmalar sırasında ev ve işyerleri ile araçlara roketatar ve mermiler isabet etti. Bir çok binada hasar oluşurken, vatandaşlar bugün, çatışmanın izlerini silmeye çalıştı.

Diyarbakır Valiliği, dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından yaptığı açıklamada Silvan'da 1 PKK'lının ölü, 2 PKK'lının yaralı olarak ele geçirildiğini ve 21 PKK'lının da etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiğini açıklamıştı. Açıklamada, ilçede 5'i bomba tuzaklamalı ve 7'si araçlı ve beton büyük duvar barikat olmak üzere 40 barikatın açıldığını, 126 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan metal boru ile patlayıcı yapımında kullanılanın da aralarında bulunduğu çeşitli malzemeler ele geçirildiğini belirtmişti.

KIŞANAK ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eşbaşkan Fırat Anlı, Silvan'a giderek incelemelerde bulundu. Kışanak, önce sokağa çıkma yasağı nedeniyle toprağa verilemeyen 70 yaşındaki Hayriye Hüdaverdi ile Vedat Akcanım'ın cenaze törenlerine katıldı, ardından ailelere başsağlığı dileğinde bulundu. Kışanak ve beraberindekiler daha sonra çatışmalar sırasında hasar gören binalarda incelemelerde bulunup, vatandaşlarla görüştü. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan'da Hayat Normale Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement