Silvan'ın Besyo Başarısı - Son Dakika
Yerel

Silvan'ın Besyo Başarısı

Silvan\'ın Besyo Başarısı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki liselerden mezun olan öğrencilere yönelik üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarına hazırlık kursları devam ediyor.

11.07.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki liselerden mezun olan öğrencilere yönelik üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarına hazırlık kursları devam ediyor. 4 ay süren kurslara katılan 25 öğrenciden 11 öğrenci Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'na girmeyi başardı.

3 yıldan beri Silvan İlçe Kaymakamlığı bünyesinde açılan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'na hazırlık kursu, kapalı spor salonunda 25 öğrencinin katılımıyla, 4 beden eğitimi öğretmeni tarafından veriliyor. Kapalı spor salonunda beden eğitimi öğretmenleri tarafından 4 aydır verilen kurslara katılan 25 kişiden 11'i sınavda başarı gösterdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na hazırlanan Kadir Tekin, "Daha önce böyle bir çalışma yoktu. 3 yıl önce Silvan Kaymakamlığı'nın destekleriyle bu imkan sağlandı. Spor okuluna gidebilmek için ya Batman'a ya da Diyarbakır'a gitmek zorunda kalıyorduk. Bu da aile bütçemizi kötü etkiliyordu. Silvan'da bu eğitimi görmekten çok memnunuz. Başka illere ya da başka ilçelere gitmekten kurtulduk. Silvan'da kendi ilçemizde ders görüyoruz. Burada şu anda 25 arkadaş ders görüyoruz ve hepimizde bu çalışmalardan memnunuz. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu'na bizleri hazırladıkları için ve sarf ettikleri emek için hocalarımıza minnettarız. Bütün arkadaşlarım adına hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Öğrencilerin çok yetenekli olduğunu belirten öğretmenlerden Medet Kaydu ise, "Öğrencilerimizin büyük gayretleri var ve Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu hazırlık sınavlarına büyük gayretlerle hazırlanıyorlar. 11 öğrencimiz girdikleri sınavı kazandı. Şu anda çalıştırdığımız öğrencilerimizi Batman, Siirt, Karabük ve Van ilindeki sınavlara hazırlıyoruz. 3 yıl içinde 25 öğrenciden fazla öğrencimiz çeşitli illerde BESYO bölümlerini kazandı. Gençlerimize bu imkanı sağlayan ve ilçemizde böyle bir çalışmanın başlatılmasına vesile olan Kaymakamız Berkan Sönmezay'a teşekkür ediyoruz" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'ın Besyo Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement