Sınır Kapısında Skandal Talimat - Son Dakika
Güncel

Sınır Kapısında Skandal Talimat

Suruç Mürşitpınar sınır kapısından Türkiye'ye geçişlerde 'Kimlik kontrolü yapmayın' talimatı verildiği ortaya çıktı.

28.09.2014 21:42  Güncelleme: 10:18

Şanlıurfa Mürşitpınar Sınır Kapısından Suriye'ye giriş çıkışlarda gerekli denetim ve kontrol işlemlerinin yapılmadığı ortaya çıktı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Yardımcısı, sınırdan geçişlerde kimlik kontrolü yapılmaması talimatı verdi. Bu talimattan sonra, Türkiye'nin içine rahatlıkla sokulabilecek silah ve patlayıcılardan endişe ediliyor.

GEREKLİ KONTROLLER YAPILMADI

Türkiye Kobani'deki çatışmalardan kaçan Suriyeli Kürt mültecilere kapılarını açtı. Ancak Suriye'ye Türk vatandaşlarının geçişleri yasak. Son günlere kadar sadece Suriye vatandaşlarının çıkışına izin veriliyordu. Ancak Kobani'deki çatışmalardan dolayı oluşan risk üzerine buna da sınırlama getirildi.

Buna rağmen Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Naki Ateş'in Suruç'ta bulunan Mürşitpınar sınır kapısında görevli polislere Türkiye'den geçişlerde kimlik kontrolü yapılmaması yönünde talimat verdiği, talimat üzerine kimlik kontrollerinin yapılmadığı iddia ediliyor. Kimlik kontrolleri yapılmadığı için Suriye'den geçiş yapanların kaydı tutulamıyor. Türkiye'den geçiş yapanların ise uyruğu tespit edilemiyor.

SINIRDAN GEÇİP PYD'YE KATILDILAR

Kontrollerin aksaması üzerine geçtiğimiz hafta PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye katılmak üzere çok sayıda geçiş olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, sınırdaki kontrollerin aksatılmasını fırsat bilen PKK'nın eleman temini komiteleri harekete geçti. Sınır kapısına yakın bölgede Kobani'de devam eden PYD-IŞİD çatışmasını protesto eylemine katılan gençlere, PYD'ye katılmaları için yoğun propaganda yapılıyor.

Bu sayede bugüne kadar yaklaşık 400 kişinin sınırın Suriye tarafına aktarıldığı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'YE SİLAH VE PATLAYICI GETİRİLMESİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

Suriye'den Türkiye'ye kontrolsüz geçiş yapanlar arasında ise Türkiye'de bombalı eylem yapabilecek PKK'lılar olmasından endişe ediliyor. PKK'nın son yıllarda bomba aktarımında Suriye sınırını daha fazla kullandığı biliniyor. İstihbarat birimlerine ulaşan bazı bilgiler de endişeleri artırıyor. Türkiye'ye 4 PKK'lı teröristin eylem yapmak üzere gönderildiği şeklinde istihbarat olduğu ifade ediliyor.

KALAŞNİKOFLARI BIRAKIP KAÇTI

Alınan bilgilere göre, cuma günü sınırdan geçmeye çalışırken hareketlerinden şüphelenilen bir kişi güvenlik güçlerinin uyarıları üzerine eşyalarını bırakarak Suriye tarafına kaçtı. Kaçan kişinin eşyalarının arasında 4 adet kalaşnikof bulunduğu belirlendi.

Sınır Kapısında Skandal Talimat
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sınır Kapısında Skandal Talimat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: ASKER SINIRDA KİMLİK KONTROLU YAPMASIN ama pkk şehir girişinde çıkışında kimliklere bi gözatıversin canım işte ne bilim ben . . . . . BURASI NERESI YAA ! ? ? 31 2 Yanıtla
  • izmirli: Zaten Turgut Özal döneminde içeriye alınan Kürtler bitlis , van ve ığdır a yerleştirildi. Şimdi nereler var acaba gözlerine kestirtdikleri . . Yavaş yavaş Büyük Kürdistan işliyor hepsi oyunun birer parçası 25 5 Yanıtla
  • yalcin: Biz Sadece turkleri korumak icinmi askere gidiyoruz 10 19 Yanıtla
  • gavurdağlı: yol geçen halı olmuş ülke 25 2 Yanıtla
  • muko: hayır efendim olmaz öyle şey, olmamalı. bizim ülkemiz deniz, yemeyen domuz. bizden başka salak millet yok bakınız, kim kabul ediyor bunları?hiç kimse çünkü biliyorlar ki bunları sığınmacı olarak alırlarsa ülkelerinin huzuru kaçacak. adamlar salak mı?bunlar geldiğinden beri tüm yurtta huzur kalmadı, hırsızlık, fuhuş, cinayet kol geziyor. ne demekmiş batarsak hep beraber batarız?onlar kim ki onlarla batalım, defolsun gitsinler hepsi vatan haini ülkesini savunamayan adamdan ne beklersiniz yaa. . 24 3 Yanıtla
  • trollsavar: hayaldi gerçek oldu ak parti 26 0 Yanıtla
  • ......: Gel ne olursan ol gel. İster pkk ister ışid ister ermeni . Biz misafir perferiz ya gelin. Ama misafirliğin de kısası makbuldür. 18 1 Yanıtla
  • muğlalı: ker . . ne de bile kimlik soruyolar , ülkenin degeri yokmu onunkadar akp 17 0 Yanıtla
  • can: olan bize olacak sonunda allah yardım etsin türkiye cumhuriyetine koltukta sıcak baştakilere 13 2 Yanıtla
  • hasan t.: Yolgeçen Hanı . . . 14 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement