Şırnak Hdp'li Sarıyıldız: Polisleri Sokaklara Sokmayacağız - Son Dakika
Güncel

Şırnak Hdp'li Sarıyıldız: Polisleri Sokaklara Sokmayacağız

Şırnak Hdp\'li Sarıyıldız: Polisleri Sokaklara Sokmayacağız

Cizre'de dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çıkan olaylarda silahla vurularak ölen Ümit Kurt'un vurulduğu yer olan Cudi Mahallesi'nde aralarında HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, 10 sivil topum örgütü temsilcisi ile yaklaşık 1000 kişi toplanıp olayı kınadı.

07.01.2015 19:38

Cizre'de dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çıkan olaylarda silahla vurularak ölen Ümit Kurt'un vurulduğu yer olan Cudi Mahallesi'nde aralarında HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, 10 sivil topum örgütü temsilcisi ile yaklaşık 1000 kişi toplanıp olayı kınadı.

HDP Milletvekili Sarıyıldız, toplananlara Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cizre'de son bir hafta içinde 4 gencin polis kurşunuyla öldüğünü öne süren Sarıyıldız, "Bu açık bir katliamdır, bu "pervasızca bir saldırıdır. Hükümete rağmen bunlar oluyor, hükümetin bilgisi dahiline bunlar yaşanıyor. Bildiğiniz gibi 1 hafta önce halkımızla kontra bir yapı karşı karşıya getirmek istendi. Büyük, tehlikeli bir tezgah kurulmak isteniyordu. Bizde büyük bir emekle, büyük bir çabayla bunun karşısında durmaya çalıştık, büyük oranda engelledik. Ama öyle anlaşılıyor ki, devletin içerisindeki kimi kişiler, hükümetin bilgisi dahilindeki kimi çevreler Kürdistan'ı karıştırmak istiyorlar. Halkımızı öldürmek ve sindirmek istiyor. İçinde bulunduğumuz süreç somut bir adım atmayı dayatıyor ama hükümet buna yanaşmıyor. Yanaşmadığı içinde gündemimizi çaptırmayı, değiştirmeyi halkımızı bir birine düşürmeyi düşünüyor. Bundan medet umuyor, çok kirli bir yaklaşımdır. Bu ülkeye huzur getirilmeyecek bir politikadır. Böyle yaklaşımlarla, böyle korkutmakla, öldürmekle bu süreç götürülemez. Halkımızın bu sürece hiç güveni de kalmadı" dedi.

"POLİSLERİ SOKAKLARA SOKMAYACAĞIZ"

Milletvekili Sarıyıldız, Şırnak Valisi ile hendeklerin kapatılması konusunda görüşmeler yaptıklarını ve hendekleri de kapatmaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Ama ne yaptılar? Kapattığımız yerden mahalleye girdiler 14 yaşındaki bir çocuğumuzu katlettiler. Bu kadar açık bir düşmanlık söz konusu. Halkımız kendisine dönük bir devlet düşmanlığını düşünüyor. Bu şekilde, bu düşünceyle, bu yaklaşımla süreci götürmemiz çok güç. Görüştüğümüz vali ve kaymakam bize, gençlerin elinde silah vardı dedi. Son 1 hafta içerisinde 15 gencimiz yaralandı, 4 tanesi de yaşamını yitirdi. Ama şuana kadar tek bir devlet mensubu, tek bir devlet görevlisinin burnu bile kanamamış. Elinde silah olsa, tehlikeli olsaydı bumu olurdu? Bilanço bumu olurdu? Halktan öldürülenler yaralananlar olacaktı ama devletin buradaki görevlilerine hiç bir şey olmayacak bu sürece yaklaşım bu katliamla sürece olan dair inancımızı büyük oranda zedelediler. Biz kendimizle halkımıza sahip etmeye devam edeceğiz. Biz bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti polislerini sokaklara sokmayacağız. Bedenlerimizi siper edeceğiz ama sokmayacağız. Çünkü mahallelerimize, sokaklarımıza girince katliam işliyor bu polis. Hendekleri kapatma kararını halkımızla bir arada aldık ve uyguladık. Biz devlete güvendiğimiz için değil ama devlet söz konusu hendekleri bahane ederek halkımıza pervazsızca saldırıyorlar hendekler kapalıyken 3 gencimiz öldürüldü. Hendeklerle ilgisi yoktu, hendekler de bizim sosyal yaşamımızı da büyük oranda olumsuz etkiliyor. Biz kapatmak istedik ama bundan sonra bedenimizle siper olacağız. Yine hendekler kapalıyken devletin silahlı güçleri sokaklarımıza şehirlerimize, sokmayacağız bunu böyle bilin."

Konuşmaların ardından kalabalık dağılırken, Cizre merkezdeki Dörtyol Kavşağı'nda yolu kapatmak isteyen bir gruba polis, gaz bombaları ile müdahale ederek dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Hdp'li Sarıyıldız: Polisleri Sokaklara Sokmayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement