Sivas - CHP'li Balbay: Bize Kurultaya Kadar Yarış, Sonra Barış Yakışır - Son Dakika
Güncel

Sivas - CHP'li Balbay: Bize Kurultaya Kadar Yarış, Sonra Barış Yakışır

Sivas - CHP\'li Balbay: Bize Kurultaya Kadar Yarış, Sonra Barış Yakışır

CHP'li Balbay: Bize kurultaya kadar yarış, sonra barış yakışır CUMHURİYET Halk Partisi'nde genel başkan adayları arasında yer alan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında var olması gerektiğini belirterek, "Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır" dedi.

19.12.2015 17:07

CHP'li Balbay: Bize kurultaya kadar yarış, sonra barış yakışır

CUMHURİYET Halk Partisi'nde genel başkan adayları arasında yer alan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında var olması gerektiğini belirterek, "Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır" dedi.

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay partisinin Sivas'ta partisinin il teşkilatı kongresine katıldı. Sivas Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleşen olağan kongreye Balbay'ın yanı sıra, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, il yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Mustafa Balbay, CHP'ye Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu ve kendisinin de sorunları çözmeye aday olduğunu söyledi. CHP'nin 'yapan' bir parti olduğunu, dile getiren Balbay, Türkiye'de demokrasi adına ne yapılmışsa altında CHP'nin imzasının olduğunu ifade etti. Balbay, kurultay sürecine de değinerek şöyle dedi: "Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır. Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyetin birinci yüzyılının her aşamasında vardı. Ama ben daha büyük bir yürüyüş öneriyorum. 2023'e gidiyoruz, 100 yıl. 2123, cumhuriyetin 2'inci yüzyılında da biz olalım diyorum. Böylesine büyük laflar ediyorum. 2'inci yüzyıla yürürken hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım. Hedefimizi yüksek tutalım. Bu çerçevede yürekten inanıyorum ki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olanların dahi oy vereceği ve toplanma yerinin Cumhuriyet Halk Partisi olacağı bir süreç yaratabiliriz."

"CUMHURİYET'İN 100'ÜNCÜ YILI KUTLAMALARINDA CHP OLMALI"

2019 seçimlerine değinen ve seçimi kazanan partinin cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlayacağını belirten Balbay, bu kutlamalarda CHP'nin de olması gerektiğini söyledi. Bunun için seçimlere şimdiden hazırlık yapılması uyarısında bulunan Balbay şöyle konuştu: "2016'daki kurultayda kim seçilirse seçilsin, ben seçilirsem söz veriyorum, 2018 olağan kurultayını yapalım. Daha seçime gitmeden her ilde sizlerin karşısına çıkalım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhuriyetin birinci yüzyılının bütün evrelerinde başardıklarını yepyeni bir enerjiyle 2'inci yüzyılda da başarabileceğine inanıyorum. Biz hep birlikte birbirimize inanacağız, omuz omuza vereceğiz ve başaracağız. Her ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hangi kadrosunda olursam olayım Cumhuriyet Halk Partisi'nden başka mücadele edeceğim bir zemin yok. Nerede olursam olayım bu yürüyüşe katkı sunacağım."

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile yapılan seçimde tek aday olan Ulaş Karasu CHP Sivas İl Başkanlığına seçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - CHP'li Balbay: Bize Kurultaya Kadar Yarış, Sonra Barış Yakışır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement