Sivereklinin Desteği HDP'lileri Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Sivereklinin Desteği HDP'lileri Sevindirdi

Sivereklinin Desteği HDP\'lileri Sevindirdi

HDP, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün de katılımıyla Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde miting düzenledi.

02.06.2015 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin ilçe mitingleri devam ediyor. Son olarak Siverek'te yapılan mitinge DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Urfa HDP Milletvekili adayları İbrahim Ayhan ve Osman Baydemir katıldı.

Katılımın yoğun olduğu mitingde PKK, KCK, YPG, YPJ bayrakları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yanı sıra Türkiye bayraklarının da açılması dikkatlerden kaçmadı.

Mitingde ilk konuşmayı yapan Ahmet Türk, Ortadoğu da Türkler dahil tüm halkların özgürlüklerinin yolunun Kürt halkının özgürleşmesinden geçtiğinin altını çizdi. Türk, "Bizler zindanları, faili meçhulleri, zulmü gördük. Bu saatten sonra ne yapabilirsiniz ki, ayağa kalkan bu halka hiç bir şey yapamazsınız" şeklinde konuştu.

Ardından halkı selamlayan Baydemir ise hükümetlerin Kürtlerin yaşadığı bölgelere hizmet yapamadıklarını, yapılan hizmetlerin yetersiz ve göz boyamadan öteye gitmediğini belirterek "Yirmi birinci yüz yıl tüm ezilenlerin ve Kürtlerin yüz yılı olacak" dedi.

Baydemir seçim ve sandık güvenliği konusunda ise "Geleceğimiz, barış ve kardeşlik elimizden çalınsın istemiyorsak oylarımıza sahip çıkacağız" ifadelerinde bulundu.

Baydemir'in ardından bu kez sahneye gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna ise hükümetin Kürt sorununa yaklaşımını eleştirerek "İnsanlar, hayvanlar tüm canlılar eşit yaratılmıştır. Hiçbir insan diğerinden üstün değil, Kürtlerde bir halktır, kendi kaderini kendisi tayın etmek istiyor. Bundan daha doğal ne olabilir?" diye seslendi.

Miting İbrahim Ayhan'ın konuşmasının ardından halaylarla devam etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sivereklinin Desteği HDP'lileri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • m.ali özbadem: Ben bir hdp li olarak tüm halkın özgür olmasını isterim ve siverek gibi bir ilçeyi unutmalarını anlam veremiyorum özelikle gençler uysturucuya mahkum ve köle olan bir siverek bunlara çözüm çözüm diyorum 0 0 Yanıtla
  • vatandaş63: insan bu partiye oy verirken gerçekten çok düşünmeli ben o parti bu parti ye oy verin demiyorum ama bunlara verecekseniz gerçekten iyi düşünün hemde çok iyi... 0 0 Yanıtla
  • sedat: siz önce öldürdüğünüz insanların hesabını verin.kişi sevdiğiyle haşır olacaktır. 0 0 Yanıtla

Advertisement