Soma'da 301 Can, Hisarcık'ta 301 Fidan' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Soma'da 301 Can, Hisarcık'ta 301 Fidan' Etkinliği

Soma\'da 301 Can, Hisarcık\'ta 301 Fidan\' Etkinliği

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Soma’da maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi anısına 'Soma'da 301 can, Hisarcık'ta 301 fidan' etkinliği düzenlendi.

19.05.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi anısına 'Soma'da 301 can, Hisarcık'ta 301 fidan' etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Belediyeye ait Sefaköy Kaplıcaları çevresine oluşturulan hatıra ormanına, meslek yüksek okulu öğrencileri ve halkın katılımıyla kömür madeni faciasında hayatını kaybeden 301 maden şehidi anısına orman işletme şefliğinden temin edilen 301 karaçam fidanı dikildi.

'Soma'da 301 can, Hisarcık'ta 301 fidan' etkinliğine Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Ak Parti İlçe Başkanı Salim Turası, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Erdoğdu, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

301 fidanın dikiminde bir açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Erdoğdu, "Soma'da çok üzücü bir maden kazası yaşadık. 301 ağabeyimizi, kardeşimizi orada meslek şehidi verdik. Ateş düştüğü yeri yakar, bu defa tüm Türkiye'yi yaktı. Bizlerde çok derinden üzüldük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz. Belediyemizin önceliğinde 'Soma'da 301 can, Hisarcık'ta 301 fidan' organizasyonunu Soma'da yeraltında can veren 301 şehidimizin alamadığı her nefes için, nefes alması için 301 fidan dikimi gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Fatih Çalışkan'a, Başkan Yardımcımız Ali Var'a, organizasyonda emeği geçen herkese ve meslek yüksek okulu öğrencilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

'Soma'da 301 can, Hisarcık'ta 301 fidan' etkinliğinde Tavşanlı, Tunçbilek, Ömerler Kömür Madeninde yeraltında işçi olarak çalışan İbrahim Duru'da bir açıklama yaparak Soma'da yaşanan elim maden kazası nedeniyle derin bir hüzün içerisinde olduklarını belirtti. Etkinliği düzenleyen belediye başkanı ve katkıda bulunanlara teşekkür eden Duru, "Dünyanın en zor mesleklerinden birini icra eden çok sayıda madenci kardeşimizin Soma'da hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden tüm işçilerimize Allah'tan rahmet, geride kalan aile ve yakınlarına sabır, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma'da 301 Can, Hisarcık'ta 301 Fidan' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement