Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Maden işçileri, Tavşanlı ilçesinde yürüyüş düzenledi.

20.05.2014 22:24

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Maden-İş Sendikası üyesi işçiler, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için yürüyüş düzenledi.

Tunçbilek beldesindeki maden ocaklarında çalışan işçiler, Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi önünden, Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde pankartlarla yürüdü.

Grup, burada hayatını kaybeden işçiler anısına saygı duruşunda bulunup, yere işçi baretiyle karanfil bıraktı.

İşçiler adına açıklama yapan Maden-İş Sendikası Tunçbilek Şubesi Başkanı Yusuf Yaman, madenlerin özelleşmesine karşı olduklarını belirterek, özelleşen madenlerde "masrafları kısma adına iş güvenliğinin yok edildiğini" savundu.

Dünyanın birçok ülkesinde, madenlerin devlet tarafından işletildiğini iddia eden Yaman, şunları söyledi:

"Devlet tarafından işletilmeyen ülkelerde ise işte bu şekilde ölümlü kazalara sebebiyet veriyor. Buradan hükümetimize sesleniyorum. Yüzlerce madencinin hayatını kaybetmesine yol açan Soma faciasının, maden şirketi sahiplerinden, bunun hesabı mutlaka sorulmalı. Biz Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak bunun takipçisi olacağız ve sonuna kadar da takip edeceğiz. Bu canların hesabı mutlaka verilmeli ve en kısa zamanda ülkemizde güvencesiz ortamdaki madenler ellerinden alınarak, tekrar devlet tarafından işletilmesini talep ediyoruz."

Daha sonra gurup dağıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement