Soma Şehitleri Keçiören'de Anılacak - Son Dakika
Yerel

Soma Şehitleri Keçiören'de Anılacak

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Soma'da meydana gelen maden kazasına ilişkin, “Eğer bir ihmal var ise gereği yapılacaktır.

13.06.2014 17:11

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Soma'da meydana gelen maden kazasına ilişkin, "Eğer bir ihmal var ise gereği yapılacaktır. Bize düşen onların yaralarının sarılmasında gayret göstermektir" dedi.

Keçiören Belediyesi, 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma ilçesinde meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan maden kazası nedeniyle organize ettiği bütün müzik-eğlence programlarını süresiz iptal etti. Keçiören'de Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda, Keçiören Belediye Başkanı Ak'ın katılımıyla özel bir anma töreni düzenlendi.

Anma töreninde maden şehitleri, üstünde isimleri yazılı 301 adet sarı baretle anıldı. Törende konuşma yapan Ak, "Şehitlerimizi unutmamak adına ve onları rahmetle anmak için bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız. Üç günlük milli yas ilanıyla bu elim kazanın acısını milletçe bir nebze olsun paylaşmaya çalıştık. Adli ve idari soruşturma tüm hızıyla devam ederken devletimiz de yaraları sarmak amacıyla var gücüyle hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanında oluyor. Şu anda hem idari hem hukuki anlamda gerekli incelemeler yapılıyor. Aynı zamanda TBMM'de kurulan bir komisyonla da bu araştırma devam etmektedir. Eğer bir ihmal var ise gereği yapılacaktır. Bize düşen onların yaralarının sarılmasında gayret göstermektir" ifadesini kullandı.

Keçiören Belediyesi olarak da başından beri bu facianın acısını yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Ak, "Facianın hemen ardından hayatını kaybedenlerin yakınlarına manevi destek vererek yanlarında olması amacıyla 20 kişilik uzman ekibimizi bölgeye gönderdik. Aynı zamanda bu ekibimizin başında da meclis üyemiz sayın Fatih Ünal bizzat eşlik etmiştir. Ekip din görevlileri sosyal hizmet uzmanları çocuk gelişim uzmanları ve psikologlardan oluşmaktadır. Ekibimiz facianın gerilimini üstlerinden atmaları hususunda onlara yardımcı oldular. Yakın zamanda gerçekleştireceğimiz Sosyal Kardeşlik projemizle de yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Faciada kurtarıldıktan sonra çizmelerini çıkarmaya çalışan madenci Murat Yalçın'ı örnek göstererek, Yalçın'ın Türk insanın değerlerini bir kez daha hatırlattığını söyleyen Ak şunları dedi:

" Madencimizin bu inceliği maalesef yanlış anlaşılmış adeta eleştirilmiştir. Bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzu hatırlatan bu temiz yürekli kardeşimizle bir kez daha gurur duyuyoruz. Milletçe bugünleri hep birlikte atlatacağız ve yaralarımızı şefkatle, özveriyle hemen saracağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Şehitleri Keçiören'de Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement