Soma Yüreğimizi Yaktı, Festivaller İptal - Son Dakika
Yerel

Soma Yüreğimizi Yaktı, Festivaller İptal

Soma Yüreğimizi Yaktı, Festivaller İptal

Soma'daki maden faciasının ardından, birçok kurum ve kuruluş başsağlığı mesajları yayınlarken, belediyelerin düzenlediği kermes ve festivaller de bir bir iptal ediliyor.

14.05.2014 16:03

Soma'daki maden faciasının ardından, birçok kurum ve kuruluş başsağlığı mesajları yayınlarken, belediyelerin düzenlediği kermes ve festivaller de bir bir iptal ediliyor.

ULUSLARARASI BERGAMA KERMESİ YAPILMAYACAK

Bergama Belediyesi, Soma'da meydana gelen üzücü maden faciası nedeniyle 2 - 8 Haziran 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 78. Uluslararası Bergama Kermesi etkinliklerinın iptal edildiğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada; "1937 yılından beri aralıksız devam eden Kermes için hiçbir kutlama, konser, etkinlik yapılmaksınız 7 Haziran 2014 Cumartesi günü sembolik açılış töreni, 8 Haziran 2014 Pazar günü ise sembolik kapanış töreni gerçekleştirilecektir. Ayrıca, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ndeki enstrüman kursları ve koro çalışmaları da yapılmayacaktır" denildi.

HARLIDERE ÇİÇEK FESTİVALİ DE İPTAL

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ülkeyi yasa boğan Manisa Somadaki maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederken, Narlıdere Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Gençlik ve Çiçek Festivalini iptal ettiklerini duyurdu. Başkan Batur " Narlıdere Belediyemizin 18- 19 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği Geleneksel Gençlik ve Çiçek Festivalimiz iptal ederek, Somalı kardeşlerimizin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Narlıdere halkı adına somadaki maden kazasında hayatını kaybedenleri madencilerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine sabır dilerken, somaya ve ulusumuza başsağlığı ile sabır diliyorum"dedi.

EGE KOOP VE ESBAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, facia nedeniyle yayınladığı mesajda; "Soma maden ocağında yaşanan ve ulus olarak hepimizi yasa boğan felaket unutulacak türden değildir. Felakette yaşamını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yerin metrelerce altında, sadece geçimini sağlayabilmek adına alın teriyle çalışan madencilerimizin şehit olması ile nice yuvalara ateş düşmüş, tüm milletimiz bu elim kaza sonrasında yasa boğulmuştur. Yaşanan facia nedenleri tüm yönleriyle araştırılmalı ve gereği yapılmalıdır. Soma'da vefat eden madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, yaralı madencilerimize acil şifalar, halen yer altında mahsur olan kardeşlerimizin de bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum." dedi.

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.'den yapılan açıklamada ise; "ESBAŞ olarak, Manisa'nın Soma ilçesinde dün meydana gelen faciadan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Soma'da vefat eden madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu elim kazadan yaralı olarak kurtulan madencilerimize acil şifalar temenni ediyor, halen yer altında mahsur olan canların bir an önce kurtarılmasını umut ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma Yüreğimizi Yaktı, Festivaller İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement