Sosyal Medyadaki Operasyon İddiası - Son Dakika
Güncel

Sosyal Medyadaki Operasyon İddiası

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu ile görüştü Dumanlı: "Hadi Bey, bize 'Benim böyle bir dosyadan haberim yok' dedi"

12.12.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, sosyal medyada operasyon yapılacağı iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü.

Sosyal medyada, aralarında Zaman gazetesi çalışanlarının da bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alınacağı iddiaları üzerine bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Aralarında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Genel Başkanı Mustafa Yeşil ile bazı gazetecilerin bulunduğu katılımcılar, çeşitli sloganlar atarak, Türk bayrakları taşıdı.

Bu sırada Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca avukatlarıyla adliyeye geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüşen Dumanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ülkenin Anayasası ve "az ya da çok işleyen kanunları" ile demokratik bir hukuk devleti olduğunu söyledi.

Dumanlı, "Hadi Bey, hayatımda tanıdığım birkaç savcıdan birisidir. Kendisini dürüst olarak tanıdık. Hadi Bey bize 'Benim böyle bir dosyadan haberim yok' dedi. Biz de 'Başsavcının haberi olmadan birileri de bir şey çeviriyor mu bilemiyorum. Sorunun cevabı evetse bunu UYAP'ta da görmek istiyoruz. Bu yasal hakkımız' dedik. Böyle bir şey yok da bu hazırlık nedir? Neden yüzlerce polis operasyon var diye bekletilmektedir? İnsanlar fısıldayarak, 'Evet böyle bir şey var' diyor ama resmi olarak 'yok' diyorlar. Biz dilekçemizi verdik alnımız açık kalbimiz rahat" diye konuştu.

Bir soru üzerine Dumanlı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını manidar bulduğunu ve haklı gördüğünü kaydetti. Ekrem Dumanlı, "Bu hangi tımarhanede yazılmış bilmiyorum. Bu hadise bir Twitter fenomeninden ortaya çıktı, saatlerce olumlu ya da olumsuz bir açıklama bekledik. Adalet Bakanlığı'ndan, İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama bekledik. Büyük sessizlik, derin bir infiale neden oldu. Sağdan soldan çek edince anladık ki, bir internet dedikodusundan ibaret değil. Bir plan yapılmış" ifadelerini kullandı.

Hidayet Karaca da "İnsan haklarına sahip çıkan halkımıza teşekkür ediyorum. Başsavcı, 'Olaydan haberim yok, araştıracağım' dedi. Biz hukukçu kimliğine güveniyoruz. Dilekçelerimizi verdik. Alnımız açık. Kimseye veremeyecek hesabımız yok" dedi.

Adliye önündeki kalabalığın bekleyişi sürüyor.

Türenç'in açıklamaları

Bu arada Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, yaptığı yazılı açıklamada, "3 gazetenin genel yayın yönetmenleri ile 150 gazeteciyi kapsadığı ileri sürülen ve kamuoyuna 2 gündür korku salan söylemlerin şimdilik iddiadan ibaret olmasının bile ürkütücü" olduğunu kaydetti.

Bu tür söylemlerin, demokrasiyle yönetilen Türkiye'ye her konuda zarar verdiğini aktaran Türenç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gazeteci tutuklamak, demokratik hukuk devletlerinde, istisnai hallerdendir. Bu durumun, olağan hale getirilmesi kaygı vericidir. Basın Konseyi olarak, tek bir gazetecinin bile hapishanelerde tutuklu kalmasını kabul edemezken; yüzü aşkın gazeteciye yönelik gözaltı iddialarının ancak korku ortamı yaratma amacını taşıdığını düşünüyoruz. Bir an önce, Türkiye'nin ve Türk medyasının normalleşmesinin gerekli olduğuna inanmaktayız. Suçlu varsa yargı önünde hesap vermelidir. Ancak, hukukun siyasetin rövanş alanı içinde gösterilmesini ve hesaplaşma anlayışıyla hareket edilmesini, kabul etmek mümkün değildir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sosyal Medyadaki Operasyon İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement