"Soylu"dan Bir Anaokulu Bornova'da - Son Dakika
Güncel

"Soylu"dan Bir Anaokulu Bornova'da

Soylu Anaokulları Kurucusu Dilek Soylu hız kazandırdığı eğitim projelerinde kabına sığmaz oldu

28.11.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi TÖMER ve çeşitli kolejlerde eğitimcilik deneyimiyle "Butik Anaokulu" uygulamasının İzmir'deki öncüsü Dilek Soylu birbiri ardına yeni projelerini hayata geçiriyor. Karşıyaka Soylu Anaokulu'nun hemen ardından Bornova Soylu Anaokulu'nun açılışını yapan Dilek Soylu, eğitim sektöründe hedeflerinin daha da yükselerek devam edeceğini belirtti.

Dilek Soylu ve Hilal Özcan girişimiyle eğitim hayatına kazandırılarak 100 öğrenciye hizmet vermesi planlanıyor. Uzun yıllar İzmert PVC'de yöneticilik yaptığı dönem Soylu Anaokulu'nda veli olan Hilal Özcan, Dilek Soylu arkadaşlığı iş ortaklığı ile sonuçlandı. Çocukların kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Hilal Özcan böyle bir fırsat çıkınca değerlendirdiğini ifade etti. Bornova Soylu Anaokulu'nun açılışına İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli Belediyesi CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Tokat Derneği Federasyon Başkanı Cemalettin Can, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Kadri Kadıoğlu, Necim Eroğlu, Dursun Bayram, Ebru Yılmaz Yücel'in yanı sıra çok sayıda davetli ve veli katıldı.

Türkiye'nin geleceği için okul öncesi eğitimin giderek önem kazandığını vurgulayan Dilek Soylu, "Türkiye'nin geleceği okul öncesi eğitimdedir. Türkiye'de okul öncesi eğitim 36 ayda başlıyor. Avrupada 24 ay. Bizde de 24 ay'a düşürülmesi gerekiyor. Çünkü karakterlerinin oluşmasını sağlayan en önemli yaş aralığındalar. Çocuklar algıya artık o kadar açık ki yükselen gelişme seviyesi ile 24 aylıktan itibaren sosyalleşmeye başlıyorlar" dedi. Açılış törenini Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlikte gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'nin geleceği olan çocuklarımıza en iyi eğitimi vereceklerinden şüphemizin olmadığı iki kadın girişimci arkadaşımızı kutluyor, hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Soylu'dan Bir Anaokulu Bornova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement