Soylu: "Mahalli İdareler Üzerinden Bir Terör Destekçiliği Ortaya Koymak Bizim Açımızdan Kabul... - Son Dakika
Politika

Soylu: "Mahalli İdareler Üzerinden Bir Terör Destekçiliği Ortaya Koymak Bizim Açımızdan Kabul...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir taraftan FETÖ, bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ terör örgütü.

12.09.2016 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir taraftan FETÖ, bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ terör örgütü... Hiçbir şekilde mazeret ortaya koymadan büyüyoruz, zenginleşiyoruz, özgürleşiyoruz, gelişiyoruz ve demokrasimizi yükseltiyoruz." dedi.

AK Parti Muş İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Soylu, Muş halkının demokrasinin yanında bulunduğunu, 15 Temmuz günü ve ardından, 27 gün büyük bir iradeyle ortaya koydukları sahiplenmenin sadece Muş'a ait bir sahiplenme değil, ezana, ay yıldızlı bayrağa kastedenlere, bu toprağı işgal etmeye çalışanlara karşı verilen kuvvetli bir cevap olduğunu belirtti.

"Türkiye büyük bir badireden geçti"

Bu sahiplenmenin sadece Muş'u çerçevelemediğini, bunun Ankara'da kendilerine kuvvet verdiğini anlatan Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu, İstanbul'dakilere de kuvvet getirmiştir. Kıymetli Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza kuvvet ve destek getirmiştir. Türkiye büyük bir badireden geçti. Millet ve millet olma hasedinin ne demek olduğunu bir kere daha hem tarihe nakşetti hem de dünyaya gösterdi."

Soylu, kendilerini hedeflerinden almaya, istikametlerini bozmaya ve birbirlerine düşürmeye çalışanların, Türkiye'nin zenginleşmesini, hür bir ülke olmasını engellemeye çalıştıklarını da kaydetti.

Bu durumun bir fırsata çevrilmek istendiğini aktaran Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Bu ülkeyi istedikleri gibi idare etmek istediler. Bir taraftan terör örgütü PKK ile bizi terbiye etmeye çalıştılar. Diğer taraftan da hain bir şekilde bu milletin samimiyetini istismar ettiler. Bu milletin dini duygularını ve milliyetçiliğini istismar edip, içimize bir fitneyi, FETÖ'yü soktular. Bizi terbiye etmeye çalıştılar. Dediler ki 'ancak bizim istediklerimiz sizi yönetir, sizin evlatlarınız kimdir.' Ama milletimiz onlara öyle güzel bir ders verdi ki bir daha düştükleri yerden kalkabilme fırsatına sahip değiller."

"Milletimiz onu lanetiyle boğacaktır"

"Kim sahip çıkarsa çıksın, isterse bütün dünya devletleri bir araya gelsin ve biz bu terörist başına, FETÖ'ye ve Fetullah Gülen denilen alçağa sahip çıkıyoruz desin, hiç para etmez." diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimiz onu lanetiyle beraber boğacaktır. Nereden ve dört bir taraftan gelirlerse gelsinler, bizi kuvvetlendiriyorlar. Biz, bizden başka asker yok mu diye sormayız, hepimiz neferiz, bu milletin evladıyız. Birbirimize sevgimizle, bu milletin birliği beraberliği ve bu ülkenin sadakatinin temsilcileriyiz diyeceğiz."

Bakan Süleyman Soylu, 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunu, kendilerinin ise bütün dünyaya bir fotoğraf ve cevapların en güzelini verir şekilde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptıklarını anımsattı.

Soylu, "Bir taraftan FETÖ, bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ terör örgütü... Hiçbir şekilde mazeret ortaya koymadan büyüyoruz, zenginleşiyoruz, özgürleşiyoruz, gelişiyoruz ve demokrasimizi yükseltiyoruz. Türkiye'mizi dünyanın 10'uncu büyük devletinden biri yapmak için hedefimizi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında hep birlikte koyuyoruz ve koymaya devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra Atatürk Parkı'nda halkla düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Bakan Soylu, 28 belediyeye yapılan yeni görevlendirmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Terör destekçiliğine asla izin vermeyeceğiz"

"Bu vergileri dağa gitsin, terörü beslesin ve ülkemin huzurunu bozsun diye vermiyoruz." diyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Bu benim için de böyle sizin için de böyledir. Onun için demokrasiye... Hukukun dairesinde ortaya konulan hizmetlerin hepsi başımızın üzerinedir. Hukukun ve demokrasinin istismar edilerek, terör destekçiliğine asla izin vermeyeceğiz. Burada hukuku ve demokrasiyi istismar ederek, mahalli idareler üzerinden bir terör destekçiliği ortaya koymak bizim açımızdan kabul edilemez ve sürdürülemezdir. Böyle bir şeyi kabul etmeyeceğimizi, herkesin hukuk ve demokrasi dairesine çekilmek zorunda olduğunu ve bu bizim temel görevimizdir. Oyunu atan vatandaşa bir borcumuz. Aziz milletimize ve demokrasiye olan bir borcumuz olduğunu söylemek istiyorum."

Muş gezisinde Bakan Soylu'ya eşlik eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ise bayram gününde Muş halkıyla beraber olmaktan, büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Güvenlik güçleri olarak vatandaşların güvenliği için her türlü tedbiri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini vurgulayan Orgeneral Güler, "Ülkemize bu zilleti yaşatan, hem 15 Temmuz'da, hem de diğer terör örgütlerinin son ferdi ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." dedi.

Soylu: "Mahalli İdareler Üzerinden Bir Terör Destekçiliği Ortaya Koymak Bizim Açımızdan Kabul...
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Soylu: 'Mahalli İdareler Üzerinden Bir Terör Destekçiliği Ortaya Koymak Bizim Açımızdan Kabul... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement