Suriye Sınırına Demiryolu İle Askeri Sevkiyat - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırına Demiryolu İle Askeri Sevkiyat

Suriye Sınırına Demiryolu İle Askeri Sevkiyat

Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan askeri tırlar ile getirilen askeri malzemeler tren garında vagonlara yüklenerek gönderildi.

24.06.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş ve kaos ortamı devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde YPG tarafından İŞİD çetelerinin temizlendiği Telebyad'ın karşı tarafında bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale'deki askeri birlikler, araç ve mühimmatlarla takviye ediliyor. Bu çerçevede Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan askeri tırlar ile getirilen askeri malzemeler tren garında vagonlara yüklenerek gönderildi.

Suriye'de iç savaş sürerken, Türkiye, bu ülke sınırında bazı güvenlik önlemleri alıyor. Son birkaç gündür başta Hatay olmak üzere Gaziantep ve Şanlıurfa'daki zırhlı birlikler, askeri araç, tank ve füze savunma sistemleri sınırın sıfır noktasındaki hakim noktalarda bulunuyor.

TSK, sınır güvenliğinin azami şekilde korunması için aralıksız askeri sevkiyatlarından birini Diyarbakır üzerinden gerçekleştirdi. Önceki gün Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan askeri tırlar ile getirilen askeri malzemeler de, TCDD Diyarbakır Garı'na indirildi. Yoğun güvenlik altında getirilen askeri malzemeler yine yoğun güvenlik ve büyük titizlikle askeri tırlardan indirilerek tren vagonlarına yüklendiği görüldü.

Yüklü vagonların özellikle geçtiğimiz günlerde YPG tarafından İŞİD çetelerinin temizlendiği Telebyad'ın karşı tarafında bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale'deki askeri birliklere yönlendirildi.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Suriye Sınırına Demiryolu İle Askeri Sevkiyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement