Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Türkiye’ye sığınan 4 aile, Çanakkale’nin Biga ilçesinde zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

04.02.2016 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan 4 aile, Çanakkale'nin Biga ilçesinde zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. 15 kişi 2 odalı bir evde kalan Suriyeli aileler, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Suriye'de devam eden savaştan kaçan 4 aile can güvenlikleri kalmayınca çareyi çocuklarıyla beraber Türkiye'ye gelmekte buldu. Çatışmalardan kaçan aileler Biga ilçesinde 2 odası ve 1 salonu bulunan daireye yerleşti. 26 yaşındaki Muhammet Elabd, Halep'te yaşadığını, uçakların, şehirlerini bombalamaya başlamasının ardından, yaklaşık 2 ay önce anne ve babasını Halep'te bırakarak

7 kardeşi, eşi ve 2 çocuğunu alıp, Biga'ya çalışmaya geldiğini anlattı. Elabd, "Savaştan önce Filistin'den kaçan mülteciler bize sığınıyordu. Biz onlara bakıyor, kol kanat geriyorduk. Tıpkı şu anda sizin bize yaptığınız gibi. Kazancımız güzeldi. Sonra Esad geldi, biz kaçmak zorunda kaldık. Hayatımız cehenneme döndü. Savaş korkusundan ablam bebeğini kaybetti. Sınır kapısında Türkiye'ye girebilmek için iki gün bekledik. Bazen otobüse bindik bazen de yürüyerek geldik. Önce Antalya'ya geldik. Derme çatma kendi yaptığımız barakalarda soğuk havaya rağmen 13 kişi bir çadırda barınmak zorunda kaldık. Çok daha büyük felaketleri hissederek yerimizi yurdumuzu bırakarak kaçtık. Yanımızda getirdiğimiz tüm servetimiz uydurma çadır için gerekli bir kaç naylondu. Bir kaç tencere, üst baş, çizme, çocukların gıda ihtiyaçları. Hava eksi dereceye düştüğünde asıl sıkıntımız o zaman başlıyordu. Bize göre çıplak ev dahi saraydı. Yağmur yağmasın diye dua ediyorduk. Biga'da yaşayan Suriyeliler kanalı ile ilçede inşaatların çok olduğunu öğrendik. İş imkanı olduğunu için de Biga'ya geldik. Kalıpçı ustasına ihtiyaç olduğunu öğrendiğimde ilçeye yerleşme kararı aldım. Tek başıma inşaatlarda çalışıp ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Günlük 50 liraya çalışıyorum. Şartlar çok ağır, kiralar pahalı ve geçim zor. Nüfus kağıtlarımız yok. Bu da büyük sıkıntı" dedi.

Suriyeli Ahmet Hammadi (20) ise duvar ustası olarak çalıştığını belirterek, "Geceleri kömür olmadığından soğukta yatıyoruz. Hayır sahiplerin uzanacak yardım elini bekliyoruz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Ailelerin Zorlu Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement