Suriyelilere Yönelik Eylemlere Ortak Çağrı: Suriyeliler Kardeşimizdir - Son Dakika
Güncel

Suriyelilere Yönelik Eylemlere Ortak Çağrı: Suriyeliler Kardeşimizdir

Suriyelilere Yönelik Eylemlere Ortak Çağrı: Suriyeliler Kardeşimizdir

İzmir'de çeşitli sivil toplum kuruluşu, dernek ve siyasi parti temsilcileri, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik yapılan protestoları kınadı.

17.07.2014 14:11  Güncelleme: 14:08

İzmir'de çeşitli sivil toplum kuruluşu, dernek ve siyasi parti temsilcileri, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik yapılan protestoları kınadı.

İzmir'de bulunan Mazlumder İzmir Şubesi Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur de Girişimi, Mülteci-Der, İzmir Süryani Dostluk Platformu, İnsan Hakları Derneği, İzmir Müzisyenler Derneği ve Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) temsilcileri, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere karşı yapılan eylemleri kınadı. Yapılan ortak açıklamada, "Suriye'deki bu savaşta yaklaşık 250 bin insanın öldüğü tahmin ediliyor. Kendi halkına karşı en acımasız yöntemlerle yakıp yıkan diktatör Esed'e karşı savaşanların da, kim adına ve neyi gerçekleştirmeye çalıştıkları halen anlaşılabilmiş değil. Hiçbir hukuk tanımayarak en vahşi yöntemlerle savaşan güçlerin ortasında kalan sivil insanlar içinse, bütün mal ve mülklerini terk ederek canlarını kurtarmaya çalışmaktan başka seçenek kalmıyor. Türkiye'ye sığınanların sayısı ise 1 milyonu buluyor. Hayatta kalabilmek için yarı fiyatına, hatta karın tokluğuna bile çalışıyorlar. Hukuki bir statüleri de yok. Onlar sadece misafir. Son günlerde mazlumiyetle bizlere sığınmış bu insanlara karşı ikinci bir mağduriyet ve zulüm çarkı işletiliyor. Sınırları kutsal sayan anlayış, yüzlerce yıl birlikte yaşamış kardeş halkları yabancı sayıp, Gaziantep'te aleyhlerine gösteri düzenleyip, Kahramanmaraş'ta onları kentten kovmaya ve linç etmeye kalkışabiliyor. Halbuki yeryüzü, Yaradan tarafından bütün insanlara barış ve esenlik içinde yaşamaları için tahsis edilmiş bir evdir. Ekonomik sebeplerle gittiği Almanya veya başkaca ülkelerde yabancı diye dışlanmasını yadsıyan insanlarımızın yaşamını korumak için gelenlere karşı benzer tepkiyi göstermesi, yabancı diye kovmaya kalkması kabul edilemez, vahşi ve ırkçı bir tutumdur" denildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyelilere Yönelik Eylemlere Ortak Çağrı: Suriyeliler Kardeşimizdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement