Süt Kuzusu'na Kardeş Geliyor - Son Dakika
Güncel

Süt Kuzusu'na Kardeş Geliyor

Süt Kuzusu\'na Kardeş Geliyor

Kocaoğlu, şimdi de "Spor Sütü Projesi"ni başlatıyor.

24.02.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe'de vatandaşlar ve esnafla kucaklaştı; Yalı Mahallesi'ndeki merkez seçim bürosunun açılışını yaptı. Başkan Kocaoğlu, Güzelbahçe'de bir de müjde verdi: "Süt Kuzusu'ndan sonra, şimdi de spor yapan çocuklarımıza süt dağıtacağız."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir adayı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçelilerle bir araya geldi. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile birlikte ilçenin Yelki, Atatürk ve Yalı mahallelerinde vatandaşlar ve esnafla kucaklaşan Başkan Kocaoğlu, her gittiği yerde vatandaşların büyük sevgi gösterileri ile karşılandı. Yelki Mahallesi'nde 72 yaşındaki Kemalettin Çetin, Başkan Kocaoğlu'na sevgisini, kendi yazdığı "Sordum, aradım/ Başkanımın doğduğu yer Anadolu/ Ey Yelkililer gözünüz aydın/ İşte geldi Kocaoğlu" şiiriyle gösterdi.

Başkan Kocaoğlu Atatürk Mahallesi'ni ziyaretinin ardından Güzelbahçe Limanı'na geçerek burada balıkçı esnafı ile bir araya geldi. Ardından da Yalı Mahallesi'nde yer alan merkez seçim bürosunun açılışını yaptı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış törenine parti yöneticileri, belediye başkan ve adayları katıldı.Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bir sürpriz de yapıldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin seçim şarkısını yapan Hudut isimli grubun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için bestelediği ve "İzmir Azizdir, Aziz kalacak" sloganıyla başlayan şarkı çalındı.

Halktan kopuk siyaset yapılmaz

Büyük tezahürat altında kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, rakip adayın seçim programını medyadan bile gizlemesini eleştirdi. Kocaoğlu, "Aday kendi grubuyla ve kolluk kuvvetleriyle birlikte bir yere gidiyor. Hiçbir medyanın, hatta duyulur diye yandaş gazetenin bile haberi yok. Böyle seçim olmaz. Böyle Belediye Başkan adaylığı olmaz. Böyle siyaset olmaz. Halktan korkarak, halktan çekinerek siyaset yapılmaz, yapılamaz" diye konuştu.

17 Aralık'tan sonra halkın Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kılcal damarlarına kadar tanıdığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Ne olduklarını, ne yaptıklarını, kime çalıştıklarını, mazlumdan yana mı zalimden yana mı, eş -dosttan yana mı, vatandaştan yana mı, ezilenden mi yana olduklarını dünya alem öğrendi. Sıra bunlardan kurtulma zamanı".

"Spor Sütü" geliyor

İnsana değer veren, havasını, toprağını, suyunu koruyan bir anlayışla ve yerelde kalkınmayı sağlamak için dağ-tepe demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, Süt Kuzusu Projesi'nin yanı sıra önümüzdeki dönemde "Spor Sütü Projesi"ne de başlayacaklarını müjdeledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "Okul Sütü Projesi"ni hükümetin 'biz yapacağız' diye durdurulduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Okul Sütü Projesi'ni nasıl yaptıklarını dünya alem gördü. Biz de 'Süt Kuzusu Projesi'ni başlattık. Şimdi ise projeyi biraz daha geliştirerek spor yapan çocuklarımızın müsabaka ve antrenman sonrasında hücre ve kas yenilenmesi için ücretsiz süt dağıtacağız. Tire Süt Kooperatifi'nin 2 bin üyesi var. Buradan aldığımız sütle 120 bin dar gelirli vatandaşımızın çocuklarına haftada iki litre süt dağıtıyoruz. Hem Küçük Menderes'teki süt üreticileri mutlu, hem kooperatif büyüyor, hem de dar gelirli vatandaşımız çocuğuna süt içiriyor, muhallebi yapıyor. Çocuğunun beslenmesini gelişmesini sağlıyor. Bir taşla kaç tane kuş vuruyoruz."

Kenti kalkındırmak, gençlere iş bulmak ve halkın lokmasını büyütmek için çalıştıklarını ve Gaziemir'e fuar alanı kurduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "İzmir'in şimdiye kadar yapılmış en büyük inşaatını kurduk. Bu fuar alanı, bu kent gelişsin diye yapılıyor. Temmuz sonuna kadar 400 milyon lira para harcıyoruz. Tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden harcıyoruz. Dünyada hiçbir kent kendi kaynaklarıyla tek başına 400 milyon lira para harcayıp fuar alanı yapmadı. Dünyada ve Türkiye'de ilk defa İzmir Büyükşehir Belediyesi kenti kalkındırmak için yapıyor" dedi.

Gün birlik olma günü

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yaptığı konuşmada, bugüne kadar Güzelbahçelilerin önüne başlarını eğecek bir iddiayla gelmediğini ve yüzünün ak olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Gün, birlik olma günü. Gün, aradığımız adaleti elde etme günü. Siz eve ekmek götürmeye çalışırken onlar çantalarını doldurdular. Buradan size sesleniyorum. Türkiye'ye yanlış yapıyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yanlış yapıyorsunuz. Güzel projelerimizi hayata geçirmek için Aziz Kocaoğlu ile birlikte olmamız gerekiyor. Bütün ülkenin aydınlığa kavuşması İzmir'den, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile olacak."

Ödediğiniz vergi kuruşuna kadar size dönecek

CHP İl Başkanı Ali Engin ise 17 Aralık operasyonuna değinerek, "Başbakan bu işi ortaya çıkaranları suçluyor. Bunu kabul edecek miyiz? Yaklaşık 2.5 yıl önce adaletsiz bir şekilde Büyükşehir Belediyemize baskın yapıldı. Dürüst, namuslu bürokratlar hapis yattı. O bürokratların evlerinde ayakkabı kutularında para var mıydı? Çıka çıka öğretmenler gününde şal dağıtılmış, çocuklara süt verilmiş. Hepsi bu. Bunun üzerinden İzmir'i teslim almaya çalıştılar. İnanıyorum ki, önümüzdeki 5 yıllık süreçte Güzelbahçe'yi daha da kalkındıracağız. Ödediğiniz vergilerin her kuruşu size geri dönecek" diye konuştu.

Dürüstlükleri patentli ve tescilli

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ender Aslan da konuşmasında, bir insanın en büyük sermayesinin dürüstlük olduğunu belirterek, "Hem Güzelbahçe Belediye Başkanı hem Aziz Kocaoğlu'nun dürüstlüğü patentli ve tescillidir. Bizim adaylarımızın gönlünde, yüreğinde Allah korkusu ve insan sevgisi vardır. Bizim adaylarımız, İzmir'in malını ham yapmak isteyenlere karşı kendini siper eden dürüst, namuslu insanlardır. İyi ki varsın Sayın Aziz Başkan ve Mustafa ince" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süt Kuzusu'na Kardeş Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement