Suudi Arabistan'da Polise Saldırı: 1 Ölü - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'da Polise Saldırı: 1 Ölü

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif bölgesinde, güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiği, iki polisin de yaralandığı bildirildi.

29.07.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Katif bölgesinde, güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırıda bir polisin hayatını kaybettiği, iki polisin de yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığının, resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, ülkenin doğusundaki el-Ceş köyünde devriye aracına ateş açılması sonucu bir polisin hayatını kaybettiği, iki polisin de yaralandığı belirtildi. Olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Suudi Arabistan'da özellikle Şii nüfusun yoğunlukta olduğu bölgelerde son bir yılda çok sayıda terör saldırısı düzenlendi. Saldırıları, terör örgütü DAEŞ'in Suudi Arabistan kolu "Necd Vilayeti" adlı örgüt üstlendi.

Öte yandan Suudi Arabistan makamlarının, son 9 günde ülkenin farklı bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda 44 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. El Cezire gazetesinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, gözaltına alınan şüphelilerden 33'ünün Suudi Arabistan vatandaşı, diğerlerinin ise Yemen, Pakistan, Sudan, Filistin ve Afganistan vatandaşları olduğu bildirildi. Haberde, son haftalarda DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlar çerçevesinde gözaltına alınanların sayısının bin 650'ye yükseldiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da Polise Saldırı: 1 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement