Suudi Arabistan'da Türk Vatandaşının İdamı - Son Dakika
Politika

Suudi Arabistan'da Türk Vatandaşının İdamı

CHP'li Eryılmaz: "Türk gencin başının kesilerek idam edilmesi ve halen cenazesinin aileye teslim edilmemesi, iktidarın yanlış dış politikalarından kaynaklanıyor"

28.11.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suudi Arabistan'da Türk gencin başının kesilerek idam edilmesi ve halen cenazesinin aileye teslim edilmemesinin, iktidarın yanlış dış politikalarından kaynaklandığını savundu.

Eryılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'da uyuşturucu kaçakçılığından yargılanan ve başı kesilerek idam edilen 34 yaşındaki Ali Ahmet Ağırdaş'ın cenazesinin halen ailesine verilmediğini belirtti.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğunu, kendilerinin de konuyu yakından takip ettiklerini anlatan Eryılmaz, bütün bu çabalara rağmen gencin başının kesilerek idam edilmesinin önüne geçilemediğini ifade etti.

Türk gencin başının kesilerek idam edilmesi ve halen cenazesinin aileye teslim edilmemesinin, iktidarın yanlış dış politikalarından kaynaklandığını savunan Eryılmaz, şunları söyledi:

"Artık şunu görmeliyiz; maalesef AKP Hükümeti, dünyada itibarı kalmayan, sözü dinlenmeyen, ciddiye alınmayan bir hükümettir. Acaba başı kesilerek katledilen bu genç, Türk değil de İngiltere, Almanya, Amerika ya da başka ülkelerin vatandaşı olsaydı başı kesilir miydi?

Bunun örnekleri var. Suudi Arabistan'da, benzer bir suçtan ceza alan İngiliz vatandaşı, İngiltere'ye iade edilmişti. Biz, vatandaşına sahip çıkamayan bir hükümetle karşı karşıyayız.

Peki biz buna neden engel olamıyoruz. Bunun arkasında hükümetin izlediği yanlış dış politikanın etkisi var. Hükümet Müslüman Kardeşler örgütüne mensup üst düzey bazı yöneticileri vatandaşlığa kabul etti. Bu da Suudi Arabistan'da rahatsızlığa neden oldu. İlişkilerimizin bu nedenle bozulduğuna yönelik iddialar var.

O bölgede yüz binlerce vatandaşımız çalışıyor. Bundan sonra benzer olayların yaşanabileceği konusunda vatandaşlarımızın tedirginliği var. Hükümetin bu konuda kendini sorgulaması gerekiyor."

Eryılmaz, Ağırdaş'ın cenazesinin ailesine teslim edilmesi için girişimlerin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suudi Arabistan'da Türk Vatandaşının İdamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement