Tabiplerden Hastanede Din Görevlisi Uygulamaya Tepki - Son Dakika
Güncel

Tabiplerden Hastanede Din Görevlisi Uygulamaya Tepki

Tabiplerden Hastanede Din Görevlisi Uygulamaya Tepki

Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, hastanelerde manevi destek hizmeti ile din görevlilerinin görev yapacak olmasına tepki gösterdi.

09.04.2015 13:43

Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, hastanelerde manevi destek hizmeti ile din görevlilerinin görev yapacak olmasına tepki gösterdi. Ağca, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında yapılan 'Hastanelerde manevi destek sunmaya yönelik işbirliği protokolü' adı altında kabul edilemez bir uygulamaya imza atmışlardır. Bu protokolle binlerce din görevlisinin hastanelerde görevlendirilmesini, sağlık hizmetlerinin ortaçağ karanlığına çekilmeye çalışılması sürecinin bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, yetkililerin batı ülkelerini örnek verdiğini ve hastaların dini destek almalarının bir hak olduğunu söylediklerini hatırlattı. Devletin ana görevlerinden biri olan sağlık hizmetlerinin niteliğini yükseltme yönünde çalışmalar yapmaya davet eden Ağca, şöyle konuştu:

"Örnek verilen batı ülkelerinde ve atıf yapılan uluslararası sözleşmelerde sağlık hakkı temel insan haklarından biridir ve sağlık hizmetleri Türkiye'de günden güne kötüye gitmektedir. Nüfusun bir bölümü sağlığa erişim hakkına bile sahip olamamakta, alınan muayene, tedavi, ilaç katkı payları nedeniyle gerçek anlamda tedaviye ihtiyacı olan kişiler sağlık kurumlarına başvuramamakta, ilaçlarını almakta zorluk yaşamaktadır. Bu uygulama ile yapılmak istenen çağdaş tıbbi uygulamanın yerine dinsel telkin ve yönlendirmelerin konma çabasıdır. Sağlık Bakanlığı'nı bu protokolü iptal etmeye; ruh sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi için bilim ve uzmanlığı temel alan gerekli yaklaşımları geliştirerek somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızı sağlık hizmetlerine sahip çıkmaya, ortaçağdan kalma, hasta yararını gözetmeyen bu tarz uygulamaların dini hassasiyetlerle ilgili olmadığını bilerek hükümete itiraz etmeye çağırıyoruz." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tabiplerden Hastanede Din Görevlisi Uygulamaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement